Új marási trendet alakítanak ki a hordó profilú szármarók

Napjainkban egyre többször találkozunk hordó profilú szármarókkal komplex geometriájú felületek megmunkálásakor

2020. november 25., szerda, 06:00

Címkék: forgácsolás forgácsoló_szerszám ISCAR marás maró marószerszám precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

Az olyan szármarók, melyeknél a vágóél egy nagy átmérőjű ív része, nagyjából 25 évvel ezelőtt jelentek meg. Mivel ezeknél a szármaróknál a vágóél formája egy hordó profiljára emlékeztet, gyakran úgy emlegetik az ilyen típusú szerszámokat, mint „hordó alakú marók”, „hordó szármarók”, vagy ipari zsargon szerint simán „hordók”. Eleinte az ilyen szerszámok használata csak néhány, specifikus alkalmazásban történt, mint például 3D-s felületek marása, vagy bonyolult öntőformák vagy turbina-alkatrészek forgácsolása. Azonban az 5 tengelyes megmunkálóközpontok és a CAM-rendszerek fejlődésével a hordó profilú szármarók alkalmazhatósági tartománya is kiszélesedett.

Ugyanakkor az egy nagyobb átmérőjű ív részét képző vágóélek tervezési alapelvét sikerrel átvezették egyéb marószerszámokba is – a nagy előtolású (HFM) vagy más néven „gyorsmarókba”. Az így kialakított toroid élgeometria nagy termelékenységet biztosít az extrém nagy előtolásnak és az emiatti vékony fogácsképzésnek köszönhetően. A nagy előtolású marószerszámokkal ellentétben a hordó profilú szármarók nem nagyolásra, hanem simító és félsimító megmunkálásokra ajánlottak, kis mennyiségű anyagleválasztáshoz 3D-s felületeken.

Hagyományosan az ilyen megmunkálásokat gömbvégű vagy toroid marókkal végezték. Azonban a nagy átmérőjű íves vágóélekkel rendelkező szármarók nagymértékben csökkentik a maró fogásvételei után maradó csúcsok magasságát a gömbvégű vagy toroid szerszámokhoz képest. Egy másik előnye az ilyen vágóél-kialakításnak, hogy akár ötször nagyobb lépésközökkel (felfelé vagy lefelé – a marási lépések irányának függvényében) dolgozhat a felületminőség romlása nélkül (1. ábra). Ez azt jelenti, hogy a fogásvételek száma, ezzel együtt pedig a megmunkálási idő is jelentősen kevesebb. A nagyobb oldalfogásokkal történő megmunkálás javítja továbbá az éltartamot, így a darabonkénti költségek is csökkennek.

1. ábra Az új vágóél-kialakítás révén a szármaró akár ötször nagyobb lépésközökkel dolgozhat

A klasszikus hordó forma a szármarók esetén sokat változott, biztosítva a szerszámok széles körű felhasználhatóságát. A gömbvég és az oldalsó, nagy átmérőjű ív részét képező vágóél-kialakítás kombinációja egy többfunkciós, „ovális marót” eredményezett, mely a hordó profilú szármarók és a gömbvégű marók tulajdonságaival is rendelkezik.

A kúpos szármarók esetében a fő vágóél profilját egy nagy átmérőjű ív szegmensévé változtatásával új ovális marót kapunk – egy kúpos hordó profilút. A hagyományos kúpos szármarókkal összehasonlítva e szerszámok vágóéle hajszálpontosan érintkezik a megmunkált felülettel, mely csökkenti a pontatlanságból adódó hibákat, és szükségtelenné teszi a megmunkált felület újraforgácsolását. Az íves forma pedig csökkenti a szerszámkinyúlást, mely fontos tényező a jobb forgácsolási teljesítmény elérésekor.

A hordó profilú és ovális szármarókat általában oldalfelületek megmunkálásához alkalmazzák. Ha bonyolult fenékfelület megmunkálására van szükség, a lencse formájú szármarók jó megoldást nyújtanak. Az ilyen szerszámok a homlokfelületükön hordó formájú vágóélekkel rendelkeznek, így téve lehetővé a nagy lépésközökkel történő marást.

2. ábra Az ISCAR 8–16 mm-es átmérőtartományban kínál ovális és lencse formájú szármarókat

A hordó profilú szármarók – a klasszikus hordó, az ovális és a lencse formájú marók – hatékony szerszámok 3D-s felületek megmunkálására. Ezek ellenére, hosszú ideig az ilyen szerszámok szélesebb körű ipari alkalmazhatóságát behatárolta a használatukhoz elengedhetetlen, de rendkívül bonyolult CNC-programozás. Az 5 tengelyes megmunkálógépek nagy száma és a CAM-szoftverek fejlődése azonban drámai mértékben megváltoztatta ezt a helyzetet, és manapság egyre többször találkozunk hordó profilú szármarókkal komplex geometriájú felületek megmunkálásakor. Az ilyen szerszámok legnagyobb felhasználói a repülőgépgyártó ipar, a forma- és szerszámgyártók, valamint az orvosi, a turbina- és a kompresszoralkatrészeket gyártó cégek.

Ennek megfelelően, a forgácsolószerszám-gyártók is nagyobb figyelmet fordítanak az egyre fejlettebb hordó profilú szármarók tervezésére és gyártására, hogy kiszolgálják a vásárlóik igényeit. Az ISCAR legújabb termékei közül néhány, főleg a tömör keményfém és a MULTI-MASTER szerszámcsaládokban megtalálható hordó profilú szármarók jó példák erre a trendre.

A MULTI-MASTER szerszámok előnyei

Az ISCAR 8–16 mm-es átmérőtartományban kínál ovális és lencse formájú szármarókat (2. ábra). Amellett, hogy ezek a marók elérhetők tömör keményfém kivitelben, az új hordó profilú szármarók tömör keményfém cserélhető fejekként is megjelentek menetes csatlakozással, MULTI-MASTER szárakhoz. A MULTI-MASTER szerszámokra jellemző állásidő nélküli filozófia, mely szerszámkivétel nélküli fejcserét tesz lehetővé, rendkívül hatékonnyá teszi a hordó profilú szármarók alkalmazását elősimító és simító marási megmunkálások esetén.

További szempontok, melyek alapján a hordó profilú szerszámok MULTI-MASTER koncepcióval történő alkalmazása előnyös lehet: a gazdaságosságot és a fenntarthatóságot helyezik előtérbe. A vágóélek bonyolultsága miatt az ilyen szármarókat nem lehet újraköszörülni. Ha elkopik, az egész tömör keményfém szerszám többé már nem használható. A tömör szerszámokkal ellentétben a MULTI-MASTER elv költséghatékonyabb keményfém alapanyag felhasználását teszi lehetővé. Ezek mellett pedig természetesen a MULTI-MASTER szárak, szűkítő és bővítő hüvelyek rendkívül széles választéka biztosítja, hogy a leghatékonyabb szerszámot állíthassa össze a megmunkálási igényeknek megfelelően.

Jelenleg a hordó profilú szármarók nem a legkeresettebb szerszámok a fémmegmunkáló iparban. Általában nagyon specifikus alkatrészek forgácsolásához használják őket, hatékony alkalmazásukhoz pedig elengedhetetlenek a többtengelyes megmunkálóközpontok és a legmodernebb CAM-rendszerek. Azonban a fejlett munkadarabgyártó technológiák (mint például a fémbefecskendezéses öntés, a 3D nyomtatás vagy a szűk tűrésű kovácsolás), az innovatív szerszámgépek és a digitalizált megmunkálások fejlődésével növekedni fog a komplex felületek minimális anyagleválasztással történő forgácsolása iránti igény. Ennek fényében az ISCAR szakértői szerint a hordó profilú szármarók fémmegmunkáló ipari felhasználása rövid időn belül exponenciálisan megnő majd, így a forgácsolószerszám-gyártóknak szem előtt kell tartaniuk ezt az új, kecsegtető ipari trendet.

www.iscar.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek