Új gyártócsarnokot avatott a Linamar Hungary Zrt. Békéscsabán

2012. július 05., csütörtök, 15:09

Címkék: gyártócsarnok Linamar Hungary Zrt. megmunkálás részegységgyártás

A Linamar Hungary Zrt. 7600 négyzetméteres új autóipari alkatrész-gyártócsarnokot adott át békéscsabai üzemében szerdán. Az ingatlanberuházás értéke meghaladja az egymilliárd forintot, hasonló értéket képviselnek a betelepítésre váró új eszközök és technológiai berendezések is.

A csarnok ünnepélyes átadását követő sajtótájékoztatón Ivanics János, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a kanadai többségi tulajdonú Linamar Hungary Zrt. 7,6 milliárd forintot fordít az orosházi és békéscsabai, autóipari alkatrészeket megmunkáló és részegységeket gyártó divízió bővítésére. Orosházán márciusban készült el az új, ötezer négyzetméteres csarnok.
A vezérigazgató tájékoztatása szerint az új csarnokokba precíziós autó alkatrész-gyártó kapacitásokat telepítenek, modern fémmegmunkáló gépeket, informatikai rendszereket, korszerű szereléstechnikai modulokat és mérőműszereket. Az új kapacitások lekötése szász százalékos, mivel a 2008-as válság óta bővülnek a nemzetközi autóipari beszállítók megrendelései a fém alkatrészek precíziós megmunkálása és a részegységgyártás területén.  A projekt kivitelezési munkálatai 2010. augusztusban kezdődtek, és 2012. augusztus elsején fejeződnek be.
A társaság a beruházási programmal sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Európai Regionális Fejlesztési Alapnál, a brüsszeli forrásra azok a vállalkozások pályázhatnak, akik az elmaradott térségekben újabb kapacitásbővítő beruházásokat hajtanak végre, és további munkahelyeket teremtenek. A Linamar nagy projektje összesen 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, ebből a bérkompenzáció 700 millió forint volt 250 új orosházi és békéscsabai munkahely létrehozásáért.
A vezérigazgató a társaság 2011-es üzleti évéről az MTI-nek azt mondta: az árbevétel nettó 38 milliárd forint volt, tíz milliárd forinttal több, mint 2010-ben. A foglalkoztatottak száma 1903-ról 2011-ben 2170-re emelkedett. A társaság beszállítóinak - döntően hazai kis- és középvállalkozásoknak - tavaly 16 milliárd forintot fizetett ki.

 

MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek