Új függőleges marógép 5 oldalas megmunkáláshoz

2018. március 13., kedd, 06:00

Címkék: Büll & Strunz EMCO forgácsolás marás marógép

Az új MAXXMILL 630 függőleges CNC-marógépet a rugalmas 5 oldalú megmunkálás követelményrendszere szerint fejlesztették ki. Ennek köszönhetően egy felfogatással hatékonyan és pontosan megmunkálhatók az akár 445 × 445 × 290 mm élhosszúságú komplex munkadarabok is. A kompakt gépszerkezet és a kiváló ár-érték arány szintén hozzájárul a gyors megtérüléshez és a darabköltség alacsonyan tartásához

5 oldalas megmunkálás egyetlen befogásban, kompakt gépszerkezet, maximális pontosság, és mindez Európa szívében gyártva. A MAXXMILL 630 kiváló ár/teljesítmény arányát tovább javítja a legújabb vezérlőtechnológia, így a gép technológiai, minőségi és nem utolsósorban pénzügyi szempontból is figyelemre méltó fejlesztés.

Maxxmill 630: függőleges maróközpont 5 oldalas megmunkáláshoz

A gép burkolt öntöttvas és hegesztett acél szerkezete maximális stabilitást és termikus szimmetriát eredményez. A rövid erővonalaknak köszönhetően a munkadarab optimális pontosság és kiváló felületi tulajdonságok mellett munkálható meg. A forgácselvezetést opcionálisan forgácsöblítő rendszer és szalagos forgácskihordó könnyíti meg.

MAXXMILL 630: öntöttvas és hegesztett acél gépszerkezet

A gyártási igényektől függően egy erőteljes, 12 000 fordulat/perc maximális fordulatszámú mechanikus orsó, vagy egy maximum 15 000 fordulat/perc sebességű vízhűtéses motororsó választható. A 30 férőhelyes szerszámtár komplex megmunkálási folyamatok egyszerű és hatékony elvégzését teszi lehetővé. A felhasználó ISO40 és BT40 szerszámtartók között választhat, a motororsó pedig DIN69872 behúzócsavarral és HSK-A63 kúppal is elérhető.

A MAXXMILL 630 marógéphez választhatók a legújabb Siemens, vagy a Heidenhain vezérlőtechnológiák. A vezérlőegységet ergonomikus, a frontoldalról elérhető és forgatható kezelőpanellel látták el, szintén a munkafolyamatok megkönnyítése céljából.

630 × 500 mm asztal akár 200 kg súlyú munkadarabok számára

A gyártó komoly elköteleződést mutat az európai gyártás irányába, ami a MAXXMILL 630 marógép esetében is visszatükröződik. A gépet teljes mértékben Európában fejlesztették ki, és a gyártás is az öreg kontinensen történik, olyan európai alkatrész-beszállítók közreműködésével, amelyek a minőség, a termelékenység és a hatékonyság tekintetében a legmagasabb szintű követelményeknek is meg tudnak felelni.

A MAXXMILL 630 marógép fő alkalmazási területe a kis vagy közepes méretű alkatrészek 5 oldalas megmunkálása, így elsősorban a bérgyártók, illetve az autóipari beszállítók, általános gépgyártó cégek és a felsőoktatási intézmények számára jelent megfelelő választást.

Direkt hajtású Z tengely

Műszaki adatok:

 

Mozgástartományok és tűrések

X tengely mozgástartomány [mm]

Y tengely mozgástartomány [mm]

Z tengely mozgástartomány [mm]

B tengely billentési tartománya

C tengely forgástartománya

 

500

460

450

±100°

n × 360°

Gyorsjárat X/Y/Z [m/perc]

30

Asztal

Hosszúság × szélesség [mm]

Max. munkadarabsúly [kg]

 

630 × 500

200

Főorsó (mechanikus orsó)

Sebességtartomány [ford/perc]

Orsóteljesítmény [kW]

Nyomaték [Nm]

Főorsó (motororsó)

Sebességtartomány [ford/perc]

Orsóteljesítmény [kW]

Nyomaték [Nm]

 

50–12 000 (nem folyamatos)

15

100

 

50–15 000

20

100

Szerszámtár

Szerszámhelyek száma

Szerszámcsere ideje (szerszámtól szerszámig) [mp]

Max. szerszámátmérő [mm]

Max. szerszámhossz [mm]

Max. szerszámsúly [kg]

 

30

2

80

250

8

 

www.emco-world.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek