Tovább erősödik a kecskeméti járműipar

Uniós támogatásból fejlesztett a Bosal Hungary Kft.

2013. május 28., kedd, 07:38

Címkék: autóipar beszállító Bosal bővítés fejlesztés Gottschall Péter gyártás járműipar Kecskemét szélfogó üzem vonóhorog

Az Új Széchenyi Terv keretében uniós támogatással közel egymilliárd forintos technológiai fejlesztést valósított meg a vonóhoroggyártással foglalkozó Bosal Hungary Kft. Kecskeméten.

A 950 millió forint összköltségű projektjéhez a Bosal Hungary Kft. 225,9 millió forint uniós támogatást nyert a GOP Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása című pályázati kiíráson, mely révén 25 új munkahely is létesült - mondta a pénzügyi vezető. Gottschall Péter, a gyártócég pénzügyi vezetőke közölte: a fejlesztés megvalósulásával a magyar leányvállalat kapacitása közel másfélszeresére növekedett, a cég gyártófolyamatait a legmodernebb termelési elvek alapján alakították át. A gyár korszerű festősorral, ipari hegesztőrobotokkal, hajlító berendezésekkel, fűrészgépekkel, csomagoló sorokkal bővült, valamint fejlesztésre kerültek a termeléshez kacsolódó informatikai eszközök. A Bosal Hungary Kft.-t 2003-ban alapították, jelenleg a legnagyobb vonóhoroggyártó Közép-Kelet-Európában. A cég 235 munkavállalót foglalkoztat, 2012-es nettó árbevétele 9,75 milliárd forint volt. Az 1923-ban alapított Bosal-csoport a világ egyik vezető autóalkatrész-gyártója, világszerte több mint 30 üzemében közel 5400 embernek ad munkát. A vonóhoroggyártás területén a Bosal Európa második legnagyobb gyártója. Termékeit nagy autóalkatrész-kereskedő hálózatok terjesztik, de közvetlen gyári beszállításokat is végez olyan világmárkák számára, mint a Renault, a Honda és a Volkswagen.
 
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek