Sok a selejt az asztalon? Ideje lépned!

A léptetőmű megtérülő befektetés akár kis- és középvállalkozások számára is

2019. január 02., szerda, 05:55

Címkék: célgépek Chemplex élelmiszeripar frekvenciaváltó gépgyártás hajtás hajtásrendszer hajtástechnika hajtómű italgyártás léptetőmotor léptetőmű palackozás palackozó villanymotor

A géped feladata az, hogy szakaszosan mozgasson, továbbítson, majd esetleg irányt váltson? Eleinte csak pár cseppet adagolt mellé, de éppen azért javíttattad a napokban, mert a puding fele mellémegy? Netán egy komplett pohárnyit csúszik? Már megint?

Szakaszos mozgatás, irányváltás a feladat? Ezt tudtad?

Magasan automatizált üzemekben szakaszos mozgatásra vagy irányváltásra léptetőműveket alkalmazunk. A magasan automatizált üzem megtévesztő kifejezés lehet, mégis ezt használom, és ezzel nem arra célzok, hogy nagy és hatalmas gyár, hanem arra, hogy egy kisebb üzemnek sem kell megijedni attól, ha megnő a termelés, és meg kell tenni a szükséges lépéseket: léptetőművet kell beszerezni ahhoz, hogy bírja és jól bírja az iramot.

A léptetőmű elérhető és megtérülő befektetés akár kis- és középvállalkozás-méretű üzemek számára is. Ennek ellenére mégis gyakori az a jelenség, hogy villanymotor és frekvenciaváltó alkalmazásával modellezik ezt a funkciót. Többnyire azért, mert nem ismerik, vagy mert túl drágának sejtik az erre a feladatra már létező, jól kitalált műszaki megoldást.

A klasszikus hajtómű-villanymotor-frekvenciaváltó hármas elvétve állja meg a helyét a pontos megállást igénylő alkalmazásoknál, és még arra sem igazán jó megoldás, hogy a költségeket alacsonyan tartsuk. Képzeljük csak el azt, ahogy a használat során a fogaskerekek kopásával minimális pontatlanságok keletkeznek, amelyek összeadódva egy idő után nagy bosszúságot tudnak okozni. Nem tökéletes, műszakilag nem versenyképes, és állandó állítgatásra, felügyeletre szorul.

Hogyan is éri el a léptetőmű a kívánt eredményt?

Belső szerkezeti kialakításában precízen megmunkált, szinte holtjátékmentesen összeállított vezérpályák és görgők helyezkednek el, amelyek felülete kopásálló, így akár a több tízezer üzemórás működés során biztosítják a megfelelő beállási pontosságot.

Képzeld csak el egy palackozóüzem töltősorát! A léptetőmű feladata ebben az üzemben az, hogy az üres palackot a töltőfejhez juttassa, lépjen pontosan, hogy az üveg nyílásába érkezzen a termék, és csak akkor léptessen tovább, amikor az üveg megtelt. Elég konkrét igény. Az egyedi gyártástechnológiának köszönhetően a léptetőművek mindig hajszálpontosan ugyanabban a helyzetben állítják meg a gépet az idő előrehaladtával is.

Hogyan tudod professzionális készülék alkalmazásával megtölteni a palackjaidat, és a hatékony termelést éveken át fenntartani?

Először is be kell szerezned egy prémium minőségű léptetőművet, amely ma már nem kihívás: a Chemplex Kft. segítségével akár 2 héten belül saját üzemedben termelésre foghatod. Jó hír, hogy a már meglévő gyártósorodba is beilleszthető, mert a gép más mozgó részeivel összehangoltan együtt tud működni, mindez csak beállítás és összehangolás kérdése, ne aggódj, melletted leszünk.

A léptetőműveknek további hozzárendelhető kiegészítői vannak, amelyekkel a nagyon precíz függőleges vagy a vízszintes anyagtovábbítást is meg lehet oldani. Ebben is segítünk neked. Nézd, micsoda paletta!

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő léptetőművet?

A Chemplexnél soha nem hagyunk magára senkit a választással. Azért vagyunk, hogy szakmai tapasztalatunkat a termelésed javára fordítsuk, hogy azzal foglalkozhass, amiben igazán jó vagy! Együtt körvonalazzuk az elképzeléseidet, de a készülék kiválasztását bízd ránk. Első lépésként alaposan meg kell ismernünk a termelési igényeidet és magát a technológiát. De van szemünk hozzá, ez is gyorsan megy, ne aggódj! Műszaki kollégáid részéről az adatszolgáltatás sem vesz sok időt igénybe: jól tudjuk, mit kérdezzünk.

Léptetőműre van szükség – minél gyorsabban! Mit tegyél?

Ha eleged van már a selejtekből, mert a mostani berendezésed pontatlan és kiszámíthatatlan, akkor lépd meg a kihagyhatatlan lépést, és kérj tőlünk műszaki megoldási javaslatot a saját termelési igényeidre!

Itt találsz minket: www.chemplex.hu


 

Milyen területeken gondoljunk elsőként léptetőműre?

  • pohár- és palacktöltők
  • flakonfúvó gépek
  • csomagológépek
  • címkézőgépek
  • hegesztőrobotok
  • palettázó- és rakatképző egységek
  • izzógyártás
  • gyógyszeripari készülékek
  • autóipari szerelőállomások
  • orvosi/gyógyászati segédeszközgyártás
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek