Sodick-újdonságok a JIMTOF kiállításon

Az új modellek a 2019-es év során Európában is megjelennek majd

2019. február 27., szerda, 06:00

Címkék: forgácsolás fúró ic-Hungary Sodick szikraforgácsolás szikraforgácsoló

A kétévente megrendezésre kerülő JIMTOF a világ egyik legnagyobb szerszámgépipari szakkiállítása. Sok gyártó időzíti erre az újdonságok bemutatását. A Sodick is így tett, a standjukon megtekinthetők voltak az új gépek: a K3HS startfúró gép, valamint az AP30L precíziós tömbös szikraforgácsoló gép.

K3HS

Az új „LK2” vezérléssel nagy sebességű és automata módban készíthetők startfuratok. Az integrált Ln Assist szoftver tartalmazza a sárgaréz és vörösréz elektródához használható technológiákat. A programozást így teljesen kezdők is egyszerűen elvégezhetik. A géphez munkadarab-forgató rendszer is illeszthető, így akár 8 tengely szimultán vezérlése is lehetséges. Az automata áttörés-érzékelőnek és a változatos opcióknak köszönhetően a legtöbb iparágban kiválóan felhasználható gép a K3HS. A nagy testvér, a K6HL mozgástartománya 600 × 600 × 500/400 mm az X, Y, Z/W tengelyeken, a gép így kiváló lehet a repülőgépipari gyártók számára is. A KSM-C vezérlésnek köszönhetően a megmunkálási sebesség a hagyományosnak a kétszerese lett.

AP30L – tömbös szikraforgácsoló gép új LP4 vezérléssel

A Sodick AG sorozat tömbös szikraforgácsoló gépei hosszú ideje nagy népszerűségnek örvendenek a pontosságuk és a megbízhatóságuk miatt. A továbbfejlesztett vezérlés ötvözi a régi gép elemeit, de emellett olyan frissítéseket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a precízebb megmunkálást, finom felületek gyorsabb kialakítását, nem utolsósorban megfelelve az ipar 4.0 elvárásainak. Az „LP4” vezérlés kinézetre hasonlít a huzalos gépeken már megismert SPW vezérlésre, 19" LCD-kijelző fekvő elrendezéssel. Az alapképernyő funkciói és stílusa megegyezik a korábbi gépekével, így a kezelés rögtön elsajátítható a korábbi Sodick-felhasználók számára. A berendezés nevében található „P” jelzés a kiemelkedő precizitást jelenti. A termikusan stabil géptestbe integrált folyadékkeringető hűtőrendszer biztosítja a kategóriaelső pontosságot. De a Sodick még tovább lépett, a szoftveres kompenzáció lehetősége is bekerült a gépbe, így a teljes munkatéren a gép pozicionálási pontossága 2 mikrométer alatti.

Megújult dizájn, új logó

 A megjelenés és a dizájn a fémmegmunkáló gépek esetében sohasem lehet az első szempont – de az utolsó sem. Az újonnan bemutatott gépek egyszerű, letisztult formával rendelkeznek, és most nagyobb hangsúlyt kapott az új Sodick logó. A 2019-es év során Európában is megjelennek majd az új modellek, sok egyéb újdonság mellett.

www.ichungary.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek