Sisma lézerberendezések az Önök szolgálatában 2. rész

2015 tavaszától a Sisma csoport ipari üzletágát a Helvét Kft. képviseli

2015. július 13., hétfő, 06:00

Címkék: hegesztéstechnika Helvét lézeres hegesztés lézeres jelölés lézerhegesztés lézerrendszer lm-d sorozat sisma

A Helvét célja, hogy olyan lézerkészülékeket kínáljon ügyfeleinek, melyek a magas műszaki tartalom és megbízhatóság mellett megfelelő gyártói támogatással is rendelkeznek, és – nem utolsósorban – valóban kedvező áron. A Sisma berendezései ezen kritériumoknak maradéktalanul megfelelnek.

LM-D sorozat

Nagy precizitású Nd:Yag hegesztőrendszer. Könnyű használat, csökkentett karbantartás, hosszú élettartamú lámpa jellemzi a berendezést, csakúgy, mint a szép kialakítás. Ez a sorozat különösen mobil munkaállomás alkalmazásokhoz alkalmas, leginkább kisebb javításokhoz és összekötésekhez használható kiváló eredményekkel. Zárt és nyitott változatban, 60 W, illetve 80 W teljesítménnyel egyaránt elérhető.

A lézerrendszer teljes vezérlése egy könnyen kezelhető érintőképernyős kezelőfelületen történik, de ez a lézerkamrán belüli vezérlőegységgel is megvalósítható, így a kezelőnek nem szükséges kivennie kezét a kamrából a paraméterek megváltoztatásához. A lézerkibocsátás, a pulzushossz, az ismétlési ráta és a sugár átmérője könnyen állítható az érintőképernyőn. A készülék szoftvere ezenkívül egy programmenedzsment-rendszert is tartalmaz, amiben az alkalmazási paraméterek széles köre tárolható.

A Sisma abszolút stabil lézersugár-beállítást garantál, így mindig pontos, precíz varrat készíthető. 250 tárolási hely van a memóriában kialakítva, ahova a különféle, gyakrabban használt paraméter-beállításainkat elmenthetjük a színes érintőképernyőn keresztül, így legközelebb a hasonló feladatnál nem kell kitapasztalni a legmegfelelőbb beállítást.

A kiváló minőségű LEICA sztereo-mikroszkóp UV- és lézervédelmet is nyújt. A megfelelő munkakamra-megvilágításról dupla LED gondoskodik, minden részlet látható. Lehetőség van a munkadarab hűtésére, melyet nagynyomású levegőfúvóka segítségével oldhatunk meg. Érdekesség, hogy bekapcsoláskor szokatlan lehet a készülék rendkívül alacsony zajszintje.  A lézerrendszerhez nem mellékesen 24 hónap garanciát vállal a Sisma, mely kiterjed a lámpára is.

Természetesen az alapkészülékhez számos kiegészítő közül lehet válogatni.  Ezek közül leginkább hasznos talán a 3-tengelyes asztal, mellyel nagyon precíz, pontos mozgásokat tudunk hegesztés közben végezni, természetesen joystick segítségével. Forgástestek hegesztésekor nagyon hasznos a léptetőmotoros forgatóegység, melyet természetesen a lézerkészülék vezérel, így az ott beállított módon/mértékben stb. fogja segíteni a munkát. A mágnesen rögzítőgömb, az elszívó, a védőszemüveg további hasznos eszközök lehetnek a munka során.

Lézerjelölő rendszerek

A Sisma ipari szegmensében a lézerhegesztés mellett kiemelt jelentőséggel bírnak a jelölőlézeres alkalmazások. A kínálatban a legkisebb EASY családtól a palettás rendszerű BSS sorozaton keresztül egészen a nagy munkadarabok jelölésére alkalmas LWS sorozatig számos megoldás található az igényeknek és szükségleteknek megfelelően.

Az EASY a kínálat legkisebb, de messze nem legkevésbé érdekes tagja. Teljesítménytől függően Nd:YAG vagy Ytterbium szállézer a forrás. Az innovatív, mindenes lézergravírozó különösen rugalmasan használgató, Z tengelye motorizált, nagyon pontos és kellően gyors mozgást biztosít. A zárt verziónál a nagy ablakon keresztül követhetjük nyomon a LED-es világítással ellátott munkatérben zajló eseményeket.

Az 1-es osztályú zárt verzió mellett választható a 4-es osztályú nyitott verzió is, így hosszabb munkadarabok esetén nem lesz útban a burkolat. Mindkét változatnál választhatunk az igényeknek leginkább megfelelő 6, 10, 20, 30, 40 és 50 W teljesítményű modell közül.

Kivágólézerek

Az ipari szegmensben megtalálhatóak a Sisma kivágólézerei is.  Kisebb mérettartományban az MCL sorozat kínál 3 különböző teljesítményű modellt, míg a nagyobb munkadarabokhoz a BCL család modelljei nyújthatnak megoldást a különféle igényekre.

Ha bármilyen kérdése lenne a Sisma kiváló ár/érték arányú készülékeivel kapcsolatban, forduljon bizalommal a Helvét Kft. munkatársaihoz.

Walter Szabolcs

szabolcs.walter@helvet.hu

www.helvet.hu

Kapcsolódó cikkek:

Sisma lézerberendezések az Önök szolgálatában 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek