Robotika a szerszámgépiparban

Négy megmunkáló központot kapcsol össze a nagy teljesítményű KUKA robot

2017. február 06., hétfő, 06:00

Címkék: automatizálás ipari robot KUKA Robotics öntöde öntödeipar robot robotika szerszámgép

A MERZ a robotok alkalmazásával növeli a termelékenységet, a minőséget és a rugalmasságot, minimálisra csökkenti az állásidőket és csökkenti a szállítási időket. A KUKA KR FORTEC F (Foundry) négy megmunkáló központot kapcsol össze, megtölti és üríti a szerelőhelyeket és biztosítja a szerszámgépek optimális kihasználtságát.

A KUKA nagy teljesítményű robot teljesen automata üzemet tesz lehetővé

A KUKA KR FORTEC F (Foundry) a négy egymás melletti gyártóberendezés kiszolgálásához egy KL 1500-3 típusú, 18 méter hosszú KUKA lineáris egységen mozog. A robot feladatai: a szerelőhelyek feltöltése és kirakodása, amelyeknél a gépi raklapokat felszerelik a megfelelő munkadarabokkal illetve nyersanyagokkal. A gyártási központok közötti összekapcsoló elemként a gép- és nyersanyagos raklapok szerelőhelyek, raktárterületek és megmunkáló gépek közötti automatikus szállítását végzi. Ezáltal a négy megmunkáló központ teljesen automata módon, megszakítás nélkül működik. Ezenkívül az automatizált berendezés szervesen kapcsolódik az üzemen belüli információ-áramlásokba. Ezáltal biztosítható a számvezérlési és szerszámadatok gépek számára történő automatikus rendelkezésre bocsátása - ami alapvető fontosságú a szükségtelen állásidők elkerülésére és a maximális termelékenység elérésére. A MERZ alkalmazást a KUKA rendszerpartnere, a wbt automation és a SOFLEX, a gyártásvezérlés szakértője valósította meg.

A KR FORTREC típusú, Foundry kivitelú KUKA nagy teljesítményű robot végzi a MERZ-nél a megmunkáló központok szerelőhelyeinek felszerelését és leszedését

Ideális páros: a KR FORTEC sorozat és a KL 1500-3 lineáris egység

A KR FORTEC nagy teljesítményű sorozathoz tartozó KUKA KR 500 R2830 F robot kivételesen nagy munkateret és jelentős referenciasúlypont-távolságokat dolgoz fel. A KR FORTEC sorozat kompakt, zavarkontúr nélküli felépítése és a karcsúbb megjelenés nemcsak a szűk cellákban való alkalmazást, hanem teljesen új cellakoncepciók megvalósítását is lehetővé teszik. A speciális Foundry (öntödei) kivitelű robot nagymértékű szennyeződésnek kitett és magas hőmérsékletű berendezésekhez is alkalmas. A KR FORTEC sorozatba tartozó minden robot a lineáris egységeken való alkalmazásra került optimalizálásra. A KUKA a KL 1500-3 lineáris egységet kimondottan nagy terheléshez fejlesztette ki. A robot és lineáris egység kombinációjával minden előre megfogalmazott célt sikerült elérni: rövidebb szálítási idők, jobb határidőtartás, jobb gépkihasználás, kiválóbb minőség és tökéletesebb belső folyamatok.

www.kuka-robotics.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek