Rendkívüli dinamika 4,2 m²-en

A rendkívül kis helyigény ellenére is tágas munkatérrel rendelkező új DMG MORI gép ideális társa lehet a meglévő gépparkunknak.

2019. február 13., szerda, 06:00

Címkék: DMG MORI forgácsolás nyílt nap orvostechnológia Pfronten repülőgépipar

A több mint 3 000 példányban üzembe helyezett MILLTAP 700 utódjának számító DMP 70 minimális alapterületen is maximális termelékenységet ér el. A mindössze 4,2 m²-es helyigény 10%-kal kisebb, mint a MILLTAP 700 alapterülete. A japán-német szerszámgépgyártó óriás az orvosi ipar, a kisebb üzemek, a repülőgépipar és más igényes iparágak számára fejlesztette ki a gépet. A 700 × 420 × 380 mm-es mozgástartomány és az opcionális billenő/forgó körasztal széles alkatrészválasztékra teszi lehetővé az 5-tengelyes szimultán megmunkálást, a DMP 70 így könnyedén képes tehermentesíteni az üzem túlterhelt gépparkját. Pfronten megtekinthető volt a munkadarabok automatikus kezelésére szolgáló WH 3 Cell rendszer, amely jobb-, bal- vagy akár frontoldalon is rugalmasan csatlakoztatható.

A gépkoncepció mélyreható optimalizálása a rendkívül merev gyártóberendezést hozott létre, amivel az anyagleválasztási arány tíz százalékkal magasabb, mint a MILLTAP 700 esetében. A minőségorientált és akár 30 százalékkal gyorsabb megmunkálás számára a széles, szürkeöntvény gépágy, valamint a 35 mm-es lineáris vezetékek képezik az alapot. A stabilitáshoz a nagyobb rugó előfeszítésnek köszönhetően merevebb orsó, illetve a fém befogócsapokat tartalmazó masszív szerszámtár is hozzájárul.

Mindössze 4,2 m² helyigénye ellenére a DMP 70 700 × 420 × 380 mm-es mozgástartománnyal rendelkezik

Felhasználóbarát Stealth kialakítás a nagyobb ergonómiáért

A DMP 70 felhasználóbarát működését az Stealth kialakítás biztosítja a munkaterület jó áttekinthetősége érdekében meredek falakkal és (opcionálisan automatizálható) belső ajtókkal. Mindez megakadályozza a forgácsok kijutását. A karcálló, hosszú élettartamú felületek védelmet nyújtanak a sérülések ellen, és növelik a gép értékmegtartását.

Maximális pontosság kisebb tűrésekkel

A DMG MORI optimális hűtési koncepcióval javítja a gépei termikus stabilitását, így a DMP 70 pontossága is hosszú évekre szól. A közvetlen abszolút útmérő rendszerek magas szintű pozícionálási pontosságot biztosítanak, így a gép megfelel a célszektorokban megfogalmazott magas pontossági követelményeknek. A tűrés számos gépelem esetében rendkívül alacsony, a DMP 70 ebből kifolyólag 60 százalékkal pontosabb, mint a MILLTAP 700.

A DMP 70 egy kompakt gyártóberendezés az orvosi technológiák, a kisebb üzemek, a repülőgépipar és más igényes iparágak számára

Dinamika a termelékeny gyártásért

A 60 m/perc gyorsjárat és az akár 2 g gyorsulás maximális dinamikát kölcsönöz a DMP 70-nek. Az alapkivitelben 10 000 1/min fordulatszámú és 78 Nm nyomatékú orsó található. A magas szintű termelékenységhez a gyors szerszámcsere és az 1,5 másodperces forgácstól forgácsig idő is hozzájárul. Az opcionális szerszámtárban akár 15 szerszámhely található 250 mm hosszú szerszámok számára. A szerszámtár igény szerint 25 szerszámhelyre is bővíthető.

A munkadarabok automatikus kezelésére szolgáló WH 3 Cell rendszer jobb-, bal- vagy akár frontoldalon is rugalmasan csatlakoztatható

Előrelépés 3D vezérlő technológiával

A DMP 70 SLIMline multi-touch vezérléssel rendelkezik Siemens Operate 4.8 felhasználói interfésszel. A nagy felbontású 19”-es kijelző tökéletes áttekintést nyújt a gépkezelőnek. A 3D vezérlőtechnológia lehetővé teszi a megmunkálás előzetes szimulálását.

Alumínium lábprotézis

Rugalmas automatizálási lehetőségek

A DMP 70 gépet opcionális tartozékok széles választéka – nagysebességű orsók, különböző asztalok, hűtőközeg-rendszerek és forgácskihordók – egészíti ki. Az automatizálási megoldások csatlakoztathatóságát tekintve is a rugalmasságon van a fő hangsúly, így a munkadarabok automatikus kezelésére szolgáló WH 3 Cell rendszer jobb-, bal- vagy akár frontoldalon is rugalmasan csatlakoztatható. A vízszintesen mozgatható automata ajtó segíti a gép betanítását. A helyigény az összes automatizálási megoldás csatlakoztatása után sem megy 8,8 m² fölé.

www.dmgmori.com

Kapcsolódó cikk:

Minőségi textúra nagysebességű megmunkálással

Alpesi nyitány a szerszámgépiparban

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek