PaintExpo 2018 körkép 3. rész

Bevonattechnológiai seregszemle Karlsruhéban

2018. április 09., hétfő, 04:59

Címkék: bevonat bevonattechnika festék festés Karlsruhe PaintExpo 2018 szén-dioxidos tisztítás tisztítás tisztítástechnológia

Rekordszámú, mintegy 550 kiállító cég jelezte részvételét a Karlsruhei Kiállítási Központban az idei PaintExpo szakvásáron a folyékony- és porfestés, valamint a tekercselt burkolatok területeiről. Az ismételten rekordokat döntögető kiállításról idén is összeállítottunk egy technológiai összképet.

Kategória: Előkezelés

acp – advanced clean production GmbH

Gyártásba integrált száraztisztítás

A műanyag alkatrészek – beleértve a szénszál-erősítésű polimereket is – esetében a tisztítás döntő hatással van a minőségre. A szén-dioxid-hó befúvás elvét alkalmazó quattroClean rendszerrel az acp egy jól bevált megoldást kínál a száraz és maradékmentes alkatrésztisztításra, amely jelentős költség- és helymegtakarítást tesz lehetővé a hagyományos alkatrészmosó berendezésekhez képest. A kopásmentes kétkomponensű gyűrűs fúvóka különleges kialakítása homogén tisztítóhatást biztosít. Megbízhatóan távolítja el a részecske- és a filmszerű szennyeződéseket az alkatrészek felületéről. A folyamat paraméterei, például a sűrített levegő térfogatárama vagy a szükséges szén-dioxid mennyisége, optimálisan igazíthatók az adott alkalmazáshoz, és tisztítási programként el is tárolhatók. Az ipar 4.0 kompatibilis quattroClean rendszer ezenkívül könnyen integrálható a hálózatos gyártási környezetbe, és a tisztítás a gyártási ciklusban is elvégezhető.

3. pavilon, 3521. stand

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

Kategória: Bevonatrendszerek

arsonsisi s.p.a.

Bakteriosztatikus porbevonatok az egészségesebb környezetért

Az Arsonsisi IONatura gyártósora az Ag+ ezüstionok antiszeptikus tulajdonságait kiaknázó modern technológián alapul, amely megakadályozza a baktériumok szaporodását, és tökéletesen fertőtlenített felületeket eredményez. A porbevonatok aktív védelmet nyújtanak baktériumok, vírusok, penészgombák, algák és gombák ellen. A fertőtlenítő hatás hosszú ideig változatlan marad, és a hagyományos tisztítási műveletek nem befolyásolják a hatékonyságát. A mikrobiológiai laboratóriumokban a JIS Z 2801:2000 japán ipari szabvány szerint végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a bevonat rendkívül hatásos antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik a baktériumtelepek által megtámadott felületeken. A bevonatok korona- vagy elektrosztatikus kisülésekkel hozhatók létre minden színben, fényességben és kivitelben.

1. pavilon, 1149. stand

Kategória: Előkezelés

CHEMTEC S.r.l.

Egylépéses eljárás fémek előkezelésre

A Chemtec által bemutatott Toran 3 egy egyedülálló eljárás fémek előkezelésére, amelyet jelenleg több mint 25 ország mintegy 450 ipari üzeme alkalmaz. Az egylépéses, öblítés nélküli előkezelő rendszer szobahőmérsékleten alkalmazható, így használatához nem szükséges sem hő, sem víz, és az eljárás során selejt sem keletkezik. A többfémes eljárás kompatibilis mind a folyékony, mind a porbevonatokkal. A folyamatot a vas- és – bizonyos esetekben – a cink-foszfátozás helyettesítésére fejlesztették ki, a bevonatolásra szánt alkatrészek tisztítására és előkészítésére, kevesebb mint 10 perc alatt. A merítéssel vagy permetezéssel működő folyamat minden káros vagy veszélyes komponenstől mentes, így a legzöldebb előkezelési eljárások közé tartozik.

2. pavilon, 2623. stand

Folytatjuk

Kapcsolódó cikkek:

PaintExpo 2018 körkép 4. rész

PaintExpo 2018 körkép 2. rész

PaintExpo 2018 körkép 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek