PaintExpo 2018 körkép 2. rész

Bevonattechnológiai seregszemle Karlsruhéban

2018. április 04., szerda, 06:00

Címkék: autógyártás autóipar autóipari beszállító bevonat bevonattechnika festék festés Karlsruhe minőségellenőrzés PaintExpo 2018

A februári összesítés szerint már több mint 550 kiállító cég jelezte részvételét a Karlsruhei Kiállítási Központban az idei PaintExpo szakvásáron a folyékony- és porfestés, valamint a tekercselt burkolatok területeiről. Az ismételten rekordokat döntögető kiállításról idén is összeállítottunk egy technológiai összképet.

Kategória: Alkalmazástechnika

Brainflash Patententwicklungs GmbH

Rugalmas kockák

A 100%-ban újrahasznosított papírból készülő Edrizzi festékköd-elválasztó kockák képesek akár 100 kg/m² túlfúvás elnyelésére is. A nedvesről a száraz felszívásra történő váltás megszünteti az elválasztási folyamatban a vegyszerek alkalmazását, és jelentősen csökkenti az energiaköltségeket. A rugalmas, moduláris rendszer a bevonatolóipar bármelyik szegmensében alkalmazható, integrálható például egy gépjárműipari festőkamrába légkeringéses üzemmódban, többlépcsős szűréssel. A dobozokat függőlegesen építik fel a felszín alatti területen, ami a telített dobozok ergonomikus és időtakarékos cseréjét teszi lehetővé. A kijelölt légáramlási lassítási zónát is figyelembe véve az első szűrés a száraz tisztítás után történik. A második szűrés a zsákos szűrőket szolgálja ki a kimenő levegő térben. A visszatérő levegő a hőcserélőn és a Viledon szűrőszőnyegekkel ellátott bejövő levegő mennyezeten keresztül jut be a festőkamrába.

1. pavilon, 1110. stand (Nittmann Filter)

2. pavilon, 2630. stand (Freudenberg Filtration Technologies)

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

Kategória: Bevonatrendszerek – UV-sugárzók

Dr. Hönle AG

UV-polimerizációs egységek 3D geometriák ipari bevonatolásához

Az UV-technológia szakértőjeként a Hönle háromdimenziós alkatrészek UV-fixálását mutatja majd be. Az UVAPRINT és a pureUV termékcsalád nagy teljesítményű UV-szárítói minden szabványos spektrummal és ívhosszal elérhetők 100 és 2 600 mm között. Kompakt és könnyű kialakításuknak köszönhetően bármely gyártási folyamatba könnyen integrálhatók. A külső bejövő/kimenő levegő modul révén a rendszer a tisztaterekben is használható. A kínálatban megtalálhatók a LED-UV polimerizációs egységek széles választéka is, például a különböző változatokban és hosszúságokban rendelkezésre álló LED Powerline. A cég különös figyelmet fordít az általa kínált rendszerek modularitására.

1. pavilon, 1423. stand

Kategória: Minőség-ellenőrzés

ISRA VISION AG

Gyors karosszériafesték-vizsgálat: kifogástalan felületek minimális ciklusidő alatt

Az Isra Vision Paintscan szenzorral felszerelt Car Paint Vision rendszer a gépjárműkarosszéria-bevonatok rugalmas, 100%-ban robot által vezérelt, gyártásközi minőség-ellenőrzését teszi lehetővé. A közvetlenül a szárítási folyamat után alkalmazott rendszer észleli, osztályozza és megjelöli a hibákat, például a bevonat- és pigmenthibákat, zárványokat, karcolásokat és bemélyedéseket. Nagy precizitásával, megbízhatóságával, gyorsaságával és az automatizált festékvizsgálattal a rendszer az emberi szemmel történő ellenőrzéshez képest jelentős idő- és költségmegtakarítást eredményez. A rendszer a deflektometriás 3D mérési módszereket a 2D felület-ellenőrzés sebességével ötvözi, lehetővé téve a valódi gyártásközi deflektometriás mérések megvalósítását. A világon a maga nemében egyedülálló rendszer új mércét állít fel a folyamatba integrált minőségbiztosítás terén.

3. pavilon, 3450. stand

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

Folytatjuk

Kapcsolódó cikkek:

PaintExpo 2018 körkép 4. rész

PaintExpo 2018 körkép 3. rész

PaintExpo 2018 körkép 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek