Ötven százalék fölött növelte eladásait az Opel Magyarországon tavaly

2015. január 24., szombat, 22:42

Címkék: Opel Szentgotthárd Kft. opel-gyár

Az Opel több mint 50 százalékkal növelte eladásait 2014-ben Magyarországon, és az idén is a piaci átlagot meghaladó bővülésre számít. A szentgotthárdi gyárnál is várhatóan megugrik a termelés a Flex motorok iránti kereslet bővülése miatt, így 500-zal nőhet a dolgozói létszám az idén - mondták el az Opel Magyarország vezetői Budapesten újságíróknak.

Az Opel márkakereskedői tavaly összesen 10 195 gépkocsit értékesítettek Magyarországon, szemben a 2013. évi 6730-cal. Ez 51,5 százalékos növekedés, miközben a teljes piac 23,4 százalékkal bővült. A személyautó-eladásokban az Opel immár a negyedik évben az első helyen állt 9051 eladott autóval, ezen a területen piaci részesedése 13,41 százalékos volt.
Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: az idei várakozások 15 százalék körüli piacbővülésről szólnak, és az Opel ezúttal is az átlagnál erősebb növekedésre számít. Emellett szeretnék megőrizni az elsőséget a személyautó piacon.
A növekedést a bővülő és megújuló modellpaletta alapozhatja meg. Koncz Gábor emlékeztetett arra, hogy a márka termékoffenzívája keretében 2018-ig 27 új modell és 17 új motor kerül – részben már került is – piacra.
Az új motoroknál kitüntetett szerep jut a szentgotthárdi Opel motorgyárnak. Solt Tamás, a gyár ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a Flex, illetve a Family1-es motorgyár 2015-ben együttesen közel 580 ezer darab motort állít majd elő, ez a 2014-es darabszámokhoz képest több mint 50 százalékos volumennövekedés lesz. A Flex motorok iránti kereslet várhatóan bővül az idén, az eredetileg tervezetthez képest már most 10 százalékkal nőttek az igények - jelezte.
Szentgotthárdon tavaly a Flex gyárban készült több mint 100 ezer motor mellett a régi motorgyár 275 ezer motort állított elő, amelyek mintegy 70 százalékát a tengerentúlra szállították. Ezen felül 200 ezer megmunkált motor-komponens is készült kínai megrendelésre.
A gyárigazgató emlékeztetett arra, hogy a termelését 2013 elején kezdő Flex gyárban a múlt nyáron indult el a kisméretű benzinmotor háromhengeres változatának sorozatgyártása, és további újdonságok jönnek. Dízel és benzinmotorok újabb változatai – közel 20 új alkalmazás – gyártását kezdik el a közeljövőben. A gyár 2016-17-re éri el maximális kapacitáskihasználtságát.
A növekvő igények eredményeként nőhet a foglalkoztatottság: a teljes létszám, amely tavaly decemberben elérte Szentgotthárdon az 1400-at, az idén 500-zal bővül a tervek szerint.

 

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek