Optikai szálas lézeres vágás 12 kilowatt teljesítménnyel

Nagyobb sebesség és kibővített vágási spektrum

2019. július 10., szerda, 06:00

Címkék: ByStar Fiber Bystronic ByTrans fiber lézer lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia

A Bystronic ByStar Fiber lézerrendszere egy 12 kilowatt teljesítményű lézert és az új „BeamShaper” funkciót tartalmazza. Ezenkívül egy új kialakítású vágófej gondoskodik az állandó vágási minőségről akár 30 milliméter lemezvastagság esetében is.

A lézeres vágási megrendelésekért folytatott versenyben a lemezmegmunkálóknak gyorsan, rugalmasan és költségkímélő módon kell gyártaniuk. A jó gyártási kihasználtság elérése szempontjából a levágott munkadarabonkénti legjobb ár és a gyors szállítási idő a döntő. A lézeres vágórendszereknek és speciális komponenseiknek nagy megmunkálási sebességet, megbízható vágási folyamatot kell biztosítaniuk, és csekély karbantartási igénnyel kell működniük. Az a vállalat, amely így pozicionálja magát, megbízásokat nyer el, és lépésről lépésre javítja termelékenységét. Ezek a növekedés előfeltételei.

Azért, hogy a növekvő versenyben ideális támogatást nyújthasson a lemezmegmunkálók számára, a Bystronic elindítja a következő teljesítményfokozatot az optikai szálas lézervágás területén: a 12 kilowatt teljesítményű ByStar Fiber lézerrendszert. A csúcsminőségű optikai szálas lézer egyet jelent a precíz Bystronic technológiával, a legmagasabb lézerteljesítményi fokozatban is stabil vágási folyamattal és a széles alkalmazási területtel. Az a technológiai ugrás, amit az eddigi 3–10 teljesítményfokozatról az új 12 kilowattos szintre történő váltás jelent, egészen rendkívüli.

A Bystronic elindítja a következő teljesítményfokozatot az optikai szálas lézervágásban: a 12 kilowatt teljesítményű ByStar Fiber lézerrendszert. A nagyobb sebességért és a kibővített vágási spektrumért

A ByStar Fiber rendszeren alapuló vágási sebességek a 12 kilowattos lézerrel (a nitrogénes lézeres vágás során) átlagosan akár 20 százalékkal is emelkedhetnek az eddigi 10 kilowattos lézerforrással szemben. Ez növeli a termelékenységet a 3–30 milliméteres lemezvastagsági tartományban.

Stefan Sanson, a Bystronic Laser Cutting termékmenedzsere: „Ez a lézerteljesítmény olyan vállalatok számára érdekes, amelyek a 3 milliméter feletti anyagvastagságokban nagyobb vágási sebességet céloznak meg a termelésük időegységenkénti növelésére. Ennek eredménye: svájci minőség alacsonyabb darabköltségen.”

Új vágófej-kialakítás a jobb folyamatstabilitásért

A stabil vágási folyamat és az állandóan magas munkadarab-minőség biztosításának központi eleme a vágófej. Ez még inkább vonatkozik a lézerteljesítményre, amelyet precízen és megbízhatóan a vágandó anyaghoz kell igazítani. Ennek érdekében a Bystronic következetesen továbbfejlesztette a ByStar Fiber rendszer vágófejét.

Svájci technológia az egyenletesen magas vágási minőségért: a Bystronic következetesen továbbfejlesztette a ByStar Fiber rendszer vágófejét

Az új vágófej keskeny kialakítása növeli a vágási folyamat biztonságát. A Bystronic csökkentette a különböző komponenseket, és a fontos műszaki funkciókat a vágófej belsejében helyezte el. Ez csökkenti az ütközés veszélyét a kiemelkedő levágott munkadarabokkal. Az új kialakítás kevesebb karbantartási ráfordítást és üzemeltetési költséget is jelent, mivel az integrált technika jobb védelmet nyújt például a vágási por jelentette szennyeződésekkel szemben.

Az állandóan pontos vágási teljesítményről, különösen a nagy lézerteljesítmény mellett végzett tartós vágási üzemmód esetében a vágófejbe épített hűtés gondoskodik. Ezáltal a Bystronic megvédi a lencséket és a vágófúvókát a túl magas termikus terheléstől.

Magas vágási minőség akár 30 milliméter vastagságig

Azon lemezmegmunkálók számára, amelyek a kínálatukat a legnagyobb anyagvastagságig szeretnék kibővíteni, a Bystronic további innovációval áll rendelkezésre. Az új „BeamShaper” funkció különleges vágási minőséget biztosít az akár 30 milliméter vastagságú acéllemezek esetében. Ez a funkció egy 12 kilowatt teljesítményű ByStar Fiber újonnan történő vásárlása esetén választható, vagy egy későbbi időpontban utólag is felszerelhető. A „BeamShaper” lehetővé teszi a lézersugár alakjának vastagabb lemezhez és változó lemezminőséghez igazodó beállítását. 20–30 milliméter lemezvastagság esetén ezáltal ez az új funkció javítja a vágási élek minőségét, és akár 20 százalékkal is növeli a vágási sebességet.

Magas vágási minőség akár 30 milliméter vastagságig: az új „BeamShaper” funkció különleges vágási minőséget biztosít az acéllemezek esetében

Az automatizáció optimalizálja az anyagáramlást

Annak érdekében, hogy a magas lézervágási sebességhez biztosítható legyen az optimális anyagáramlás, a Bystronic automatizálási megoldások széles választékát nyújtja a ByStar Fiber rendszerhez. A választékhoz tartoznak a be- és kirakórendszerek, a rendezési megoldások, valamint az egyedileg konfigurálható raktárrendszerek. A meglévő gyártási környezettől és helytől függően egy integrált, folytonos automatizált lézeres vágási folyamat jön létre.

A ByTrans Cross a Bystronic legújabb be- és kirakó megoldása. Az automatizálás rugalmasan beállítható a lézeres vágás változó rendelésállományához és a gyártási ritmushoz. Különböző alkalmazási forgatókönyvek valósíthatók meg.

A ByTrans Cross automatizálási hídként integrálható a lézeres vágóberendezés és az anyagraktár közé az anyagáramlás vezérlésére. A ByTrans Cross anyagraktár csatlakoztatása nélkül, stand-alone (önálló) megoldásként ugyanilyen jól használható a lézeres vágóberendezés különböző vastagságú és anyagú nyerslemezekkel történő ellátására. Az alapváltozatban a ByTrans Cross két berakodó kocsival rendelkezik, melyek a stand-alone használat során anyagraktárként szolgálnak.

Az automatizáció optimalizálja az anyagáramlást: a megfelelő automatizálási megoldások növelik a gép kihasználtságát, és javítják a folyamatbiztonságot

Még sokoldalúbban használható a ByTrans Cross a leszedés során a BySort rendezési megoldással, amelyet a Bystronic kérésre kiegészítő megoldásként integrál a rendszerbe. Így a felhasználók sorba rendezve kivehetik a csatlakoztatott anyagraktárból a kész munkadarabokat, vagy sorba rendezve lehelyezhetik azokat a lézeres vágóberendezés melletti lerakási pozíciókba.

Ez az utóbbi megoldás támogatja például a nagy sorozatok megmunkálását, amely során az egyes levágott munkadarabok megbízások szerint rendezhetők sorba. A BySort nagy előnye, hogy a munkadarabokat ismételten, pontosan ugyanabba a lerakási pozícióba helyezi le: ez különösen a nagy levágott munkadarabok esetében kézzel nagyon nehezen megoldható feladatot jelent. A pontosan a raklapra elhelyezett munkadarabok a kézi és az automatizált folyamatoknál könnyebben megmunkálhatók, mivel a helyzetük pontosan meghatározott.

www.bystronic.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek