Olasz vízszivattyúk Nagykanizsáról

Felavatták DAB Production Hungary gyárát a dél-zalai városban

2013. október 29., kedd, 16:11

Címkék: DAB Production Hungary Kft. gyáravatás nagykanizsa önfenntartó energiaellátású üzem szivattyú

Október 29-én avatták fel az olasz tulajdonú DAB Production Hungary Kft. vízszivattyúkat gyártó üzemét kedden Nagykanizsán. A cégcsoportnak hét gyára van Olaszországban és egy Kínában, a nagykanizsai a vállalat első magyarországi üzeme.

Az avatóünnepségen Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kiemelte: foglalkoztatási szempontból is fontos üzenete van annak, hogy az olasz cég a dél-zalai várost választotta a beruházás helyszínéül. A döntés meghozatala előtt a cégek számos elemet mérlegelnek. Figyelembe veszik a beruházási környezetet, de ugyanilyen fontos szempont az adózás stabilitása, és az is, hogy megfelelő létszámban álljon rendelkezésre a szakképzett munkaerő. Hozzáfűzte: a következő időszakban, 2014-2020 között a támogatásokkal sok kis- és középvállalkozás válhat alkalmassá arra, hogy bekapcsolódjon az alapanyag- és a késztermékgyártásba. Az államtitkár szólt arról is, hogy a következő időszakban termelőszférát kívánják erősíteni, mert a termelőszektor erősödése nélkül nincs GDP-növekedés.

Ezért döntöttek így az olaszok

Attilio Conca, a DAB csoport ügyvezető igazgatója elmondta, a cégcsoportnak hét gyára van Olaszországban és egy Kínában, az első magyarországi üzemet nyitották meg Nagykanizsán. Az ötezer négyzetméteres, önfenntartó energiaellátású üzemcsarnokban a háztartásban, mezőgazdaságban és az iparban felhasználható vízszivattyúkat gyártanak. A tervek szerint a közeljövőben 500 ezer szivattyú kerül ki évente az üzemből, amellyel ki tudják szolgálni kelet-európai piacot. A gyár 35 embert foglalkoztat, 2015-re a létszám eléri a 180-200-at - ismertette Attilio Conca. Hangsúlyozta, hogy Nagykanizsa kedvező helyszín a cég számára, a termeléshez megfelelő számú, kvalifikált munkaerő áll rendelkezésre, emellett kiváló az infrastruktúra is.

Marketing nélkül nem megy

Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere elmondta; az infrastrukturális beruházásokkal olyan környezetet teremtettek, amely vonzó a befektetők számára. Tervszerű, hatékony marketingmunkával hívták fel a figyelmet a városra, a lehetőségeket figyelembe véve rugalmasan kezelték a vállalkozók beruházás időszakában felmerülő igényeit. Hozzátette, hogy a városban jól képzett, munkatapasztalattal rendelkező szakembergárda áll rendelkezésre, és olyan oktatási struktúrát alakítottak ki, amely képes alkalmazkodni a piaci igényekhez.

(MTI)
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek