Nyáron indulhat a Nolato új mosonmagyaróvári üzemcsarnoka

2012. május 07., hétfő, 14:46

Címkék: dialízis-kezelés Nolato Magyarország Kft.

Nyáron kezdheti meg működését a Nolato Magyarország Kft. új, dialízis-kezelésekhez szükséges egyszer használatos eszközöket gyártó üzemcsarnoka Mosonmagyaróváron - mondta hétfőn Meleg Norbert, a társaság gazdasági igazgatója az MTI-nek.

A hónap végére zárul le  a tisztatérben működő gépek validációja, ezt követően havonta hét különböző termék tömeggyártásának beállítása kezdődik el; a termelés az év második felében indulhat meg, a teljes kapacitás elérését jövő februárra tervezik - közölte.

Mint mondta, azért terveznek lassú felfutást, mert a felhasználók - az ellátás biztonságának garantálás érdekében - általában több hónapnyi tartalékkészletet halmoznak fel. A Mosonmagyaróváron gyártandó elemeket minden kontinensre exportálják.

Meleg Norbert elmondta, hogy a fejlesztés részeként félszáz új munkatársat vettek fel, így a társaság ma már 425 saját és 44 bérelt dolgozót foglalkoztat.  Előbbi adat 59-cel, utóbbi 25-tel magasabb az egy esztendővel korábbinál.
A cég korábbi közlése szerint jelentősen, a tervezetten felül növelte árbevételét a Nolato Magyarország Kft az elmúlt üzleti évben. A higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalat  árbevétele a 2010-es 33 millió euró után tavaly 42 millió euróra emelkedett, alaposan túlszárnyalva a 34 milliós éves tervet. A termelés bővülését felszívta a piac. Gyakorlatilag minden nagyobb megrendelőjük több terméket igényelt, mint az előző esztendőben.

 

MTI

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek