Megfogók az örökkévalóságnak

A karbantartásmentes prémium megfogók egy egész életre szóló választásnak bizonyulhatnak

2017. július 21., péntek, 06:00

Címkék: befogástechnika befogó megfogó pneumatika Schunk

A többfogas megvezetéssel ellátott univerzális PGN-plus-P pneumatikus megfogók jellemzői az állandó kenés, a nagy szorítóerő és a magas maximális löket.

A kétujjas megfogók univerzálisan alkalmazhatók munkadarabok megfogásához és mozgatásához. Az alapkivitel egyaránt alkalmazható tiszta és enyhén szennyezett környezetben, az erősebben szennyezett területeken történő használathoz pedig speciális termékváltozatok állnak rendelkezésre. A PGN-plus-P pneumatikus megfogók bátran használhatók magas környezeti hőmérsékleten vagy agresszív közegben is.

Erő az ujjbegyeknél

Az állandó kenésű PGN-Plus-P kétujjas párhuzamos megfogónál a rövid löketek során a minimálkenés elve biztosítja a kenőanyag gyors és egyenletes eloszlását, ami szinte karbantartásmentes működést eredményez, és jelentősen megnöveli a megfogó élettartamát. A megnövelt hajtódugattyú-felület magasabb szorítóerőt eredményezett, ezáltal a szorítóerő mintegy 50%-kal emelkedett meg. A befogópofa-meghajtó rendszert is áttervezték, amely az alacsonyabb súrlódás és a megnövelt felület révén több energiát közvetít a szorítópofákra, mint a korábbi megfogógenerációk. A PGN-Plus-P megfogók széles kiegészítőválasztékának köszönhetően az univerzális moduláris megfogórendszer szinte minden automatizálási alkalmazásban használható.

Előnyök:

  • Robusztus többfogas megvezetés
  • A magas maximális löket akár 50%-kal hosszabb megfogóujjak használatát is lehetővé teszi
  • A többfogas megvezetésben elhelyezkedő kenőanyag-adagoló kamrák nagy folyamatbiztonságot és hosszú karbantartásmentes periódusokat garantálnak
  • A megnövelt dugattyúfelület nagyobb szorítóerőt eredményez
  • Megnövelt hatásfok, minimális kopás
  • 0,01 mm ismétlési pontosság
  • Univerzális és rugalmas kialakítás
  • Tömlő nélküli közvetlen sűrítettlevegő-ellátás
  • Csökkentett összköltség (TCO)

A megfogók új „csúcsragadozója” 50-től 125-ig tartó méretekben került bevezetésre, de a tervek szerint a modell gyártását minden létező PGN-plus megfogóméretre kiterjesztik majd. A modul kérésre mechanikus szorítóerő-védelemmel, szögeltolás-kompenzáló egységgel, porálló, valamint nagy precizitású változatban is elérhető.

www.schunk.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek