Magyar asztalra magyar borosüveg

2012. október 16., kedd, 10:28

Címkék: borospalack kézi gyártás pálinkás üveg salgótarján tarján glass kft ursa salgótarjáni üveggyapot zrt üveggyártás

Nem tudta felvásárolni az Öblösüveggyárat a Tarján Glass Kft. Visszavágásként kézi gyártásba kezd, és szembeszáll a borosüveg-importtal.

A Tarján Glass Kft. decemberben 40-45 alkalmazottal elindítja a kézi üveggyártást Salgótarjánban, jelenleg tart a dolgozók kiválasztása - mondta el Eötvös Mihály, Salgótarján gazdaságért felelős alpolgármestere az MTI-nek.
A Tarján Glass Kft. szerette volna megvásárolni a salgótarjáni Öblösüveggyárat a tavalyi felszámolási eljárásban, de két pályázó közül a cég lett a vesztes. A társaság most a 2009 tavaszán bezárt URSA Salgótarjáni Üveggyapot Zrt. - megfelelő infrastruktúrával rendelkező - telephelyén indítja el a kézi gyártást. A munkaügyi központ pályázatán 92 millió forintot nyertek munkahelyteremtésre.
December elején adják át a kis üzemet, ahol első ütemben 40-45 ember készít majd kelyheket.
Eötvös Mihály közölte: elkészült a megvalósíthatósági tanulmány a salgótarjáni palackgyártás megindításáról. Magyarországra külföldről importálják a boros és pálinkás üveget, ezt lehetne kiváltani a salgótarjáni gyártással, és a piacfelmérés alapján erre igény is van. Mint elmondta, Magyarországon évente 300 millió palackra lenne szükség csak a borágazatban. A Tarján Glass 45 tonnás kemence beszerzését mérlegeli, amellyel 50-60 millió palackot gyárthatnának évente.


MTI

Üvegipar: Nagy hajlatú autóüvegelet gyártana a Salgglas

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek