M175 MILLTURN – a dinamizmus és a teljesítmény kombinációja

2020. február 24., hétfő, 06:00

Címkék: automatizálás forgácsolás forgácsolás MILLTURN rolatast WFL WFL Millturn Technologies

A komplex geometriájú munkadarabok teljes és rendkívül pontos megmunkálására szolgáló nagy eszterga-, fúró- és maróközpontok fejlesztése immár három évtizede számít a WFL Millturn Technologies felségterületének. Az osztrák gyártó az M100, M120 és M150 modelleket kiegészítő M175 géppel a multifunkcionális eszterga-, fúró- és maróközpontok királykategóriáját kínálja a fémmegmunkáló cégeknek.

Nem álom többé a 12 méter hosszú, összetett geometriájú munkadarabok teljes megmunkálása. A lenyűgöző dinamikáért és a maximális termelékenységért az orsóhajtások kiváló teljesítmény- és nyomatékértékein kívül a tengelyek hatalmas előtolás irányú erői is felelnek. A legapróbb részletekig ható tökéletesség és a moduláris gép koncepció egy magas minőséget képviselő, komplett gyártási csomagot eredményezett.

Az M175 MILLTURN a komplex maró-, fúró- és esztergálóműveleteket is kivételes pontosság mellett végzi el – még nagy méretű munkadarabok esetében is

Minőség új dimenzióban

Nagyobb, erősebb, gyorsabb – az M sorozat legújabb tagjának számító M175 MILLTURN géppel a WFL egy új óriást mutatott be a teljes megmunkáláshoz. Az új modellben található jelentős innovációk garantálják a legnagyobb pontosságot, és megfelelnek az ügyfelek által megfogalmazott magas elvárásoknak. A maximum 1 750 mm-es elforduló átmérőjű új eszterga-, fúró- és maróközpont az állóbábok és a szegnyereg nagy méretű, a gépágyba épített szánvezetékeinek köszönhetően akár 15 000 kg súlyú munkadarabok nagyon stabil megmunkálására is képes.

A kombi eszterga-, fúró- és maró fejegység 1 620 mm-es X- és 1 100 mm-es Y-lökettel rendelkezik, így a nagy munkadarabok megmunkálásánál kompromisszumok nélkül és univerzálisan kerül alkalmazásra, például mély radiális forgácsolás esetén. A kombi fejegység nagyon széles ágyvezető alappal rendelkező keresztszánjainak nagy méretű dobozszerkezete, valamint az X és Z tengelyeken alkalmazott görgős vezetőkocsik éppúgy különösen magas stabilitást mutatnak, mint maga a szerszámtartó rendszer. Ezt a masszív és erőteljes kialakítást a jól bevált fő- és maróorsó-rendszerekkel kombinálják, melyek meghajtásai (113 kW és 58 kW) rendkívül megbízhatóan adják le a teljesítményüket.

Az M175 MILLTURN akár 12 méter hosszú, 1 750 mm-es esztergálási átmérőjű és 15 tonna súlyú munkadarabok megmunkálására is képes

A sztenderd HSK-A100 és az opcionális Capto C8 szerszámmegfogás garantálja a szerszámpotenciál és az orsóteljesítmények teljes mértékű kihasználását. A nagy teljesítményű meghajtások ebben a gépdimenzióban kategóriaelső előtolási erőket és egyedülálló dinamikát biztosítanak. A B tengelynek köszönhetően bármilyen fajta ferde megmunkálás és szükség esetén 5 tengelyes interpoláció is lehetséges.

Korlátlan lehetőségek a munkadarab belső megmunkálására

Az M175 MILLTURN ideális a nehéz megmunkálásokhoz és a maximális pontosságú simításhoz. Az alkalmazások köre figyelemre méltóan változatos: nagy repülőgépfutómű-szerkezetelemek, hatalmas főtengelyek, turbina- és generátortengelyek, méretes szeleptömbök, valamint tengelyek és görgők a nehézipar számára.

A nagy, akár 58 kW teljesítményű eszterga-, fúró- és maróközpont változatos repertoárral rendelkezik a forgácsolási eljárások terén

Nincsenek korlátok az alkalmazási technológiára vonatkozóan sem. A bonyolult fúrásokon és a mélyfúráson kívül számos lehetőség van a munkadarab belső megmunkálására. A WFL megfelelő partner az egyedi speciális megoldásokhoz is, mivel a projektekhez kapcsolódó szerszámgépgyártás évtizedes tapasztalata minden esetben biztosítja a kívánt megmunkálási eredményt.

A maximum 900 mm hosszú és 35 kg súlyú szerszámok a frontoldalról elérhető, jól bevált, akár 200 férőhelyes szerszámtárban helyezkednek el. A nagy méretű és nagyon kényelmesen használható rakodóablakok révén a gépkezelők könnyen kezelhetik a szerszámokat, és mindig képben vannak a szerszámkészletet illetően.

Az M175 MILLTURN figyelemre méltóan változatos alkalmazási spektrummal rendelkezik – többek között repülőgépfutómű-szerkezetelemek megmunkálására is képes

Nagy tömegű munkadarabok automatizálása

Az M175 MILLTURN különféle automatizálási megoldásokkal növeli az elérhető termelékenységet. A FRAI Robotic Technologies leányvállalattal együttműködve a WFL évtizedes tapasztalattal és kiterjedt know-how-val rendelkezik, így széles körű automatizálási megoldásokat kínál a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. A termékskála az egyszerű csuklókaros anyagmozgató robotoktól a megfogórendszerek széles választékán át egészen a munkadarabok, szerszámok és befogók perifériás szállító- és tárolórendszereivel felszerelt portálrakodókig terjed. Amennyiben nincs munkatárs az éjszakai és a hétvégi műszakok elvégzéséhez, az automatizált rendszer megnöveli a gép kihasználtságát, és eltünteti a képzett munkavállalók hiányából fakadó hátrányokat. Egy intelligens szerszámokkal és integrált szenzortechnikával felvértezett WFL MILLTURN gép tökéletes, komplett gyártóegységet alkot.

www.wfl.at

www.rolatast.hu


„Az ügyfeleink olyan megoldásokért is hozzánk fordulnak, amelyek még nem is léteznek. Jó példa erre a nagy tömegű munkadarabokat megmunkáló MILLTURN gépek automatizálása, vagy a különféle belső megmunkálási eljárások. A WFL minden esetben képes megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Sok ügyfelünk nagyra értékeli azt az átfogó kompetenciát és know-howt, ami újabb érv egy MILLTURN gép beszerzése mellett.”

Günther Mayr, a WFL értékesítési és műszaki ügyvezető igazgatója

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek