KUKA robotok az AMB szakkiállításon

Robotalapú megoldások fémmegmunkáló szerszámgépekhez

2016. szeptember 12., hétfő, 06:00

Címkék: AMB 2016 ipari robot kuka KUKA KR Agilus robotika Stuttgart szerszámgép szerszámgépipar

Az idei AMB szakvásár egyik kiemelkedő látványosságának számít a robotok speciális programozási ismeretek nélkül történő működtetését is lehetővé tevő KUKA.mxAutomation interfész.

A narancssárga robotok gyártója idén a robotok és a szerszámgépek interakciójára helyezi a legnagyobb hangsúlyt a stuttgarti kiállítás ideje alatt. Európa egyik legjelentősebb fémipari szakkiállítása 2016. szeptember 13–17. között kerül megrendezésre, ahol a KUKA új fejlesztéseivel a 8-as pavilon A69. standján találkozhatunk.

Testreszabott, használatra kész megoldások a szerszámgépekben

A világ szerszámgépipara felgyorsult, a termékéletciklusok egyre rövidebbek, ezért az automatizálási megoldások adaptációját is egyre gyorsabban kell elvégezni. A lehető legjobb támogatás nyújtása érdekében a KUKA kibővíti kiegészítő automatizálási elemekből álló termékválasztékát (például a megfogókat tartalmazó portfólióját), és használatra kész robotokat szállít partnerei számára.

Programozási ismeretek nélkül is kezelhető

A vállalat stuttgarti kiállítási standjára látogatók többek között a KR QUANTEC, a KR CYBERTECH és a KR AGILUS robotsorozatok tagjaival, a kezelőfelület elemeivel és kész robotcellákkal találkozhatnak majd. A standon a KR Agilus vízálló, megfogócsomaggal felszerelt változata lesz megtekinthető. A modell ideális választás a szerszámgépek kiszolgálásához, mivel működését nem befolyásolják az olyan környezeti tényezők, mint a forgácseső, a hűtőanyagok, a vízpermet vagy az olaj. A robot vezérlésének leegyszerűsítése érdekében az augsburgi robotgyártó kifejlesztette a KUKA.mxAutomation interfészt, amely lehetővé teszi a robotok speciális programozási ismeretek nélküli programozását. A Siemens SINUMERIK Operate felhasználói felülettel a szerszámgép és robot programjának ellenőrzése és felügyelete párhuzamos csatornán is lehetséges.

www.kuka-robotics.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek