Kiváló teljesítmény minimális telepítésihely-igénnyel

Új kompakt szimultán 5 tengelyes függőleges megmunkálóközpont az Okuma kínálatában

2018. március 20., kedd, 06:00

Címkék: forgácsolás OKUMA OSP-P300 öttengelyes megmunkálás Renishaw Smartus Zrt. vezérlés

A Japánban tervezett és gyártott, szimultán öttengelyes megmunkálásra képes GENOS M460V-5AX a legszigorúbb tűréshatárok mellett is gyors és hatékony gyártást tesz lehetővé. A megmunkálóközponttal akár komplex repülőgép-alkatrészek gyártása vagy újraszerszámozás nélküli többoldalas megmunkálás is végrehajtható kiváló felületi pontosság és alacsony egységköltség mellett.

Az Okuma nagy piaci sikert arató MU-400VII megmunkálóközpontjának kompakt kivitelezésével megalkotott új generációs GENOS M460V-5AX függőleges megmunkálóközpont komplett ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé nagyobb geometriai pontosság, kevesebb beállítási igény és lecsökkent ciklusidő mellett. Az orsó maximális fordulatszáma 15 000 min–1, maximális nyomatéka pedig 199 Nm. Az X és Y tengelyeken mért 40, illetve a Z tengelyre számított 32 m/perc (ipm) gyorsjárati sebesség, valamint a ServoNavi aktív szervó-paraméterbeállítás nagyban hozzájárul a megmunkálóközpont ciklusidejének csökkentéséhez.

Kompromisszumok nélkül

Az innovatív portál jellegű öntvény vázszerkezet biztosítja a gép merevségét, a megmunkálóközpont alapterülete mégis meglepően kicsi, mindössze 2 160 × 2 810 mm. Az OKUMA OSP-P300MA-H 3D vezérlővel ellátott és termikusan stabil vázszerkezettel rendelkező gép a legigényesebb anyagok és geometriák megmunkálására is képes.

A görgős vezetékek mozgatását mindhárom tengelyen nagy pontosságú golyósorsók végzik, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az elektronikai és a mechanikai követelményeknek maradéktalanul megfelelő Okuma szervomotorokhoz. A hypoid (ívelt) fogazású fogaskerekekkel szerelt forgó vázszerkezet kiváló pozicionálási pontosságot, merevséget és körasztalfordulatszám-precizitást garantál.

A gép termoszimmetrikus kialakítása, valamint a főorsó aktív hőkompenzációs rendszere lehetővé teszi a forgácsolás pontosságának szinten tartását abban az esetben is, ha a helyiségben mért hőmérséklet jelentősen megváltozik. A konstrukció kompenzálja a hőtágulásból származó deformációt, szükségtelenné teszi a gép bemelegítését és a méretkorrekciót a gép újraindítása után, és még az orsó szakaszos működése esetén is biztosítja az 5 µm alatti pontosságot.

Széles alkalmazási spektrum

A GENOS M460V-5AX géppel számos anyag – beleértve a titánt, az alumíniumot és a könnyűfém ötvözeteket – munkálható meg az öntőformáktól az apró, precíziós alkatrészekig. Az orsómotor kialakítása kevesebb rezgést és teljesítményvesztést eredményez a szerszám csúcsán, ami kiváló felületi pontosság és kiemelkedő anyagleválasztási képesség elérését teszi lehetővé.

 

 

 

 

 

 

 

A könnyen kezelhető, 15 colos érintőkijelzős OSP Suite vezérlő kezelői üzenetek funkciója megkönnyíti a napi karbantartási feladatok ellátását és ellenőrzését, illetve több műszakos munkarend esetén az átállással kapcsolatos információk megosztását. Az Okuma OSP csomagja lehetővé teszi az ötoldalú megmunkálási feladatok egyszerű programozását, és hozzáférést biztosít a gyártó Intelligens Technológia alkalmazásaihoz, például a vibrációcsökkentő Machining Navi technológiához vagy az Renishaw RMP60 munkadarab-bemérőt tartalmazó öttengelyes Auto Tuning rendszerhez a geometriai hibák kompenzálásához.

A gépre 24 hónap teljes körű garancia, a főorsóra pedig 36 hónap korlátozás nélküli jótállás vonatkozik. Az alapfelszereltségű gép 290 195 euró helyett már 219 000 eurótól elérhető!

www.okuma.eu

Magyarországi forgalmazó:

SMARTUS Zrt.

2040 Budaörs, Gyár utca 2.

06/23 200-230

info@smartus.hu

www.smartus.hu

Gépadatok

Alapfelszereltség

Szimultán 5 tengely

X-Y-Z mérőléc

5-Axis Auto Tuning automatikus kalibráció

ServoNavi aktív szervó-paraméterállítás

Nagy teljesítményű és nagy nyomatékú főorsó

Nagy kapacitású szerszámtár

Nagynyomású és nagy térfogatáramú főorsón keresztüli hűtés

Renishaw RMP60 munkadarab-bemérő

 

A legfontosabb technikai paraméterek

Hőstabil portál felépítésű öntvény váz

Direkt hajtású főorsó növelt fordulatszámmal: 50–15 000 /perc

Főorsó maximális nyomaték: 199 Nm

Főorsómotor: VAC 22/18,5 kW (10 perc/folyamatos)

Maximális munkadarabméret: Ø 600 × h400

Mozgástartomány (X/Y/Z): 762 × 460 × 460 mm

A tengely: +20 – (–110) fok

C tengely: 360 fok

Gyorsjárat: 40 m/perc az X/Y tengelyeken és 32 m/perc a Z tengelyen

Okuma kéttengelyes forgó-billenő asztal, teherbírás: 300 kg, méret: Ø 400 mm

32 férőhelyes szerszámtár

Hűtőrendszer: 170 l tartály (feltöltési térfogat: 100 l), 0,25 kW szivattyú

Nagy térfogatáramú főorsón keresztüli hűtés: 1,5 MPa / 20 l/perc

Hőstabilizáció az orsón (TAS-S)

Hőstabilizáció a gépvázon (TAS-C)

CE-jelzés/EMC, IEC megfelelőség

Magasság/szélesség/hosszúság: 2 946 mm × 2 160 mm × 2 810 mm

Tömeg: 8 300 kg

 

Az OKUMA OSP-P300MA-H 3D-E vezérlőcsomag fő jellemzői

Könnyű kezelhetőség

Programtárhely: 4 GB

Operációs puffer: 2 MB (akár 10 MB-ra növelhető)

Automatikus program-előválasztás

Programozható mozgástartomány

3D szimuláció

Ciklusidő-csökkentés

Szerszámélettartam-figyelés

Automatikus kikapcsolás

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek