Kínai mérnökök Svédországban

A Volvo és a Geely új kutatási és fejlesztési központot hoz létre Göteborgban

2013. február 21., csütörtök, 14:44

Címkék: Carl-Peter Forster Geely Göteborg Kína Mats Fägerhag Scalable Product Architecture SPA svédország Volvo Car Corporation

A Geely Holding – a Volvo Car Corporation többségi tulajdonosa –, valamint a Geely vállalat közös kutatási és fejlesztési központot hoz létre a svédországi Göteborgban. A létesítmény új moduláris padlólemezt és alkatrészeket fejleszt majd a C-szegmens jövőbeni autói számára, a Volvo Cars és a Geely igényeit egyaránt szem előtt tartva.

A központ vezetője Mats Fägerhag, a Volvo termékstratégiáért felelős jelenlegi alelnöke lesz. Az intézmény a Volvo vállalat Geely Holding csoportban betöltött technológiai vezető szerepére alapozza működését. Az új kutatási és fejlesztési központ körülbelül 200 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat majd, és göteborgi Lindholmen Science Park-ban kap helyet. Az új intézmény körülbelül 200 svéd és kínai mérnököt fog foglalkoztatni teljes munkaidőben. A mérnökök felvétele már folyamatban van, és a központ 2013 végére lesz teljesen működőképes. A moduláris padlólemez és alkatrészek nem csupán világszínvonalú terméktechnológiákat és -jellemzőket biztosítanak, hanem komoly költségmegtakarítást tesznek lehetővé a fejlesztés, a tesztelés és a beszerzés területén, amely jelentős méretgazdaságossági előnyökhöz vezet.

Egyből mindent

„A moduláris tervezés lehetővé teszi több különböző gépjárműplatform egyetlen architektúrából való kifejlesztését, így testre szabott megoldásokat biztosít mindkét márka számára. Ez kiváló példája lesz majd annak, hogyan működhet együtt egy prémium kategóriájú autókat gyártó nyugati vállalat egy virágzó kínai járműgyártó vállalattal” – mondta Mats Fägerhag, az új kutatási és fejlesztési központ vezérigazgatója. „A Geely partnereként biztosíthatjuk, hogy a Volvo teljesen kézben tarthassa a C-szegmensbe tartozó autóink következő generációjának fejlesztését. Nem kell megkötnünk azokat a kompromisszumokat, amelyek egy külső OEM-gyártóval való társulás esetében elkerülhetetlenek” – jegyezte meg Peter Mertens, a Volvo Car Corporation kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke. Mats Fägerhag és csapata a Volvo és a Geely felső vezetőinek támogatásával végzi majd munkáját. Carl-Peter Forster, a Geely Holding főtanácsadója és a Volvo igazgatótanácsának tagja biztosítja, hogy a moduláris padlólemez és az alkatrészek fejlesztése megfeleljen az egyes márkák egyéni követelményeinek az eltérő költségek és jellemzők tekintetében. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódik a Volvo nagyobb szegmenseinek szánt variálható padlólemez-koncepciójának (Scalable Product Architecture – SPA) fejlesztése a vállalat saját kutatási és fejlesztési szervezetében. Az első SPA-alapokra épülő jármű 2014-ben mutatkozik be.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek