Jövőformáló forgácsolószerszámok az AMB szakkiállításon

A precíziósszerszám-gyártók az új anyagtípusokhoz ajánlott innovatív megoldásokon kívül a gyártás digitalizálásához is hozzájárulnak

2018. október 17., szerda, 06:00

Címkék: AMB 2018 befogástechnika befogó forgácsolás forgácsoló_szerszám HORN messe stuttgart precíziós szerszámok rögzítéstechnika sandvik Schunk Stuttgart szerszám szerszámtechnika VDMA

Rekordokat döntögetett az idei AMB szakvásár. Az új Paul-Horn-Halle csarnok megnyitásával 15 000 négyzetméterrel bővült a kiállítói tér, így a vásár összesen 120 000 négyzetméteren kerülhetett megrendezésre. Az összesen 1 553 kiállító 91 016 látogató előtt mutathatta be a fémforgácsolás, a precíziós szerszámok, a mérőrendszerek és a minőségbiztosítás, a robotok, a munkadarabok és a szerszámmenedzsment, az ipari szoftverek, a szerelvények, valamint a tartozékok területein kifejlesztett legújabb termékeit és szolgáltatásait.

Az általános tendencia a digitalizálás irányába mutat, amit az AMB is visszatükrözött. A már az előző években megalapozott keretrendezvények mellett idén debütált a „Digital Way” betétprogram és az ahhoz kapcsolódó kétnapos kongresszus. A betétprogramon részt vevők megtanulhatták, hogy a modern információs technológia segítségével miként aknázhatják ki a digitalizáció előnyeit.

Hurráoptimizmus Stuttgartban

A német precíziósszerszám-gyártás világszerte nagy elismerésnek örvend. Gyakran családi cégek, valamint kis- és középvállalkozások járulnak hozzá innovatív termékeikkel az ágazat sikeréhez. 2017-ben az első alkalommal haladta meg a szektor forgalma a 10 milliárd eurót. Markus Heseding, a Német Mérnöki Szövetség (VDMA) Precíziós Szerszámok Szövetségének igazgatójának véleménye szerint „2017-ben a precíziós szerszámok piacának összes fontos adata – a megrendelésállománytól a gyártáson át az exportig – jelentősen meghaladta az előző év azonos eredményeit”. A fémmegmunkáló szerszámok értékesítési volumene év/év alapon hét százalékkal, a befogószerszámoké pedig kilenc százalékkal növekedett.

Maximális gazdaságosságra tervezve kis szériákban: Tritan-Drill-HSS a Mapaltól (Forrás: Mapal)

Az exportorientált ágazat ismét erőre kapott a külföldi értékesítések tekintetében, amelyek tizenkét százalékkal emelkedtek – elsősorban két nagy gépipari és gépjárműipari vállalatnak köszönhetően. A növekedés hajtómotorjának Kína bizonyult, de a protekcionista felhangok ellenére az USA is nagymértékben hozzájárult a precíziós szerszámok exportnövekedéséhez. Az export volt a fő hajtóerő a befogószerszámok piacának növekedéséhez is, különösen, ami a Kínába irányuló szállításokat illeti, amelyek több mint egyharmadával bővültek.

Ennek megfelelően minden kockázati tényező és bizonytalanság ellenére pozitív hangulat uralkodott a kiállítási standokon. Markus Heseding véleménye szerint „a német szerszámgyártás 2018-ban folyamatosan rekordszinten teljesít”. A VDMA az idei évre a forgácsolószerszámok esetében 7, a befogószerszámok tekintetében pedig 8 százalékos növekedést prognosztizál. Ennek oka abban keresendő, hogy nagyon sok felhasználó gyárt maximális kapacitás mellett, és olyan szerszámkoncepciókat keresnek, amelyek lehetővé teszik számukra a termelékenység növelését.

Új kihívások az elektromobilitás és a könnyűszerkezetes konstrukciók terén

Az új szerszámkoncepciók iránti igény nemhogy csökkent, hanem éppenséggel növekedett az elektromobilitás térhódításával. Az autóiparban a darabszámok növelésén túl a magas hatásfokú motorokra és a hibrid koncepciókra való áttérés is a bővülés jelentős hajtóerejének bizonyultak. „A tiszta elektromobilitás ugyan valóban csökkenti a megmunkálandó alkatrészek számát, de a hibrid hajtások éppen hogy növelik az ilyen alkatrészek részarányát” – erősítette meg a megfigyelést Reiner Wendt, a Paul Horn dél-németországi értékesítési vezetője.

Andreas Enzenbach, a Mapal Dr. Kress marketing és termékmenedzsment alelnöke szerint a teljes mértékben elektromosan meghajtott vagy hibrid hajtású személygépkocsikhoz szükséges új típusú alkatrészek „valójában új kihívások a fémmegmunkáló iparág számára. Az elektromos motorblokkok megmunkálása csak maximális precizitás mellett lehetséges, miközben figyelni kell a folyamat sebességére is”.

Az elektromos autók meghatározott százalékban ugyanolyan alkatrészekből épülnek fel, mint a belső égésű hajtóművel rendelkező gépkocsik. Markus Kannwischer, a Paul Horn igazgatótanácsának tagja és technológiai vezetője szerint többek között nagy pontossággal megmunkált csatlakozásokra, új hajtóműalkatrészekre, elektromotorokra és hűtőelemekre lesz szükség. Bár az elektromobilitás gyakorlatilag elkerülhetetlenül vezet a könnyűszerkezetes konstrukciók irányába, Kannwischer nem hisz a szénszál-erősítésű polimerek (CFRP) és az üvegszálas erősítésű kompozit műanyagok (GFRP) használatának növekedésében. Az ezeket kiváltó hőformázott acéltermékek ugyanis jelentős fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években.

A Paul Horn innovatív résmaró szerszáma: a vágási szélesség fokozatos és felhasználóbarát beállítása (Forrás: phorn/Nico Sauermann)

Általánosságban szólva: a könnyűszerkezetes szerkezetek nagyszámú olyan új anyagtípust feltételeznek, amelyeket csak az ehhez adaptált szerszámokkal lehet megmunkálni. Kannwischer erre a magas hőmérsékletű ötvözetek megmunkálására alkalmazott nanokarbidokat vagy a bevonatok és megmunkálási folyamatok területén tapasztalható új fejlesztéseket említette példaként. A szerszámgépek és a szerszámok pedig saját maguk is átvehetik a könnyűszerkezetes konstrukciók előnyeit. A hosszú tartókarú szerszámokat például már nem egy esetben CFRP-csapokkal tervezték meg.

A szerszámok súlyának csökkentésére szolgáló egyéb módszerek közé tartoznak a könnyű anyagokból, például titánból, alumíniumból, CFRP-ből, hegesztett mintákból és additív gyártással előállított alkatrészek felhasználása. Andreas Enzenbach véleménye szerint „a könnyű szerszámok használatával javul a gép sebessége, csökken a szerszámcserék során mozgatott tömeg, növekszik az orsó rugalmassága, és pozitív irányba mozdul el a tengely- és orsódinamika is. Az úszó-lengő dörzsárbefogók esetében a motiváció az, hogy a könnyűszerkezetes konstrukcióval javítható a felületminőség.

A szerszámok és a befogók digitálizálódása

Dr. Niklas Kramer, a Sandvik Tooling Deutschland termék- és iparági szegmensvezetője a digitalizációban is lehetőséget lát: „Közvetlen és testreszabott alkalmazás-know-how-t tudunk kínálni az ügyfeleinknek.” Az azonban még nem tisztázott, hogy mely csatornák és platformok a legmegfelelőbbek az ügyfelek korrekt és hatékony tájékoztatásához. A jó tanács előfeltétele minden esetben a kiindulási helyzet pontos feltérképezése. A szerszámgépből kinyerhető specifikus kontextuális adathalmaz óriási előrelépést jelent ebben a tekintetben: minél egyszerűbbek és egységesebbek a rendelkezésre álló adatok, annál nagyobb lehet a felhasználói előny.

Markus Horn, a Paul Horn ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy a szerszámgyártásban működő szakemberek fontos szerepet játszanak a fémmegmunkálás digitalizálásában és automatizálásában: „A legnagyobb előny a szerszámadatok digitalizálásában és a szerszámok a folyamatba történő zökkenőmentes integrálásában rejlik. A digitális ikerpár kiváló alapot képez a termelékenység növeléséhez, például az esztergálás és a marás gyakran elvárt szimulációja révén.” A befogórendszerek gyártói szintén osztják ezt a véleményt. „Át kell gondolnunk a teljes megmunkálási folyamatot, mert csak ezáltal szüntethetők meg a felesleges rögzítések és beállítási idők” – tette hozzá Stefan Nitsche, a Hainbuch termékmenedzsment-vezetője.

Megnövelt termelékenység a Sandvik Coromant-standon (Forrás: Sandvik Coromant)

Ennek egyik lehetséges eszköze az „intelligens befogószerszám”. A megfelelő befogóval a szorítóerő, a századmilliméteres befogási átmérő és a munkadarab érintkező pozíciója elektronikusan tárolható és továbbítható a gépet vezérlő szoftverre. Annak érdekében, hogy a befogórendszert még intelligensebbé és ügyesebbé tegyük, lehetőségünk van a befogószerkezeten belül aktuátorok segítségével független kompenzáció megvalósítására. Ily módon például intelligensen kompenzálhatók a munkadarabok rögzítési területen lévő kerekítési hibái.

A német Schunk a rögzítőrendszerek egyik legnagyobb gyártójának számít. Henrik Schunk, a vállalat ügyvezető partnere és vezérigazgatója szerint „főleg Európában hódítanak teret a csúcstechnológiát tartalmazó befogórendszerek és a hálózatba kapcsolt, teljesen automatizált megoldások, amelyekben a rögzítőmegoldások, a megfogók és a rakodórendszerek egyetlen integrált egységet képeznek”. A digitalizálás és a hálózatosodás folyamatában kiemelt szerepet játszanak a rögzítőeszközök és a befogók, éppen amiatt, hogy ezek helyezkednek el a legközelebb a munkadarabhoz. Ezek komponensek intelligenssé tétele rugalmasabb folyamatokat, valamint állandó folyamatfelügyeletet és optimalizálást tesz lehetővé.

www.messe-stuttgart.de/amb

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek