Iintelligence 4.0 – az automatizáláson túl

Hannoverben a KUKA bemutatja az intelligens automatizálás jövőjét

2018. március 23., péntek, 16:16

Címkék: automatizálás Hannover Messe 2018 Innovációs Díj ipar 4.0 ipari robot kollaboratív robot KUKA Robotics robot robotika

Már nem csak a munkafolyamatok automatizálásáról beszélünk: a jövőnek való megfelelés érdekében a vállalatoknak túl kell lépniük a meglévő automatizálási megoldásokon. A mesterséges intelligencia, a hálózatépítés és a mélytanulás együttesen formálják a jövő iparát.

Miként segít a Big Data abban, hogy hatékonyabbá tegyük a meglévő gyártóeszközöket? Hogyan tudja a partnerek teljes hálózata segíteni a kisvállalkozásokat abban, hogy technológiai előrelépést érjenek el? Az „ipari intelligencia 4.0 – az automatizáláson túl” szlogennel a KUKA az intelligens automatizálás jövőjét mutatja be az idei Hannoveri Vásáron. A szlogen a kobotok, az intelligens gépek, a logisztika, a felhőalkalmazások és a hálózatosodási megoldások által kínált lehetőséget széles körét hivatott visszatükrözni.

Az ember és a gép közötti közvetlen együttműködés, az előkonfigurált alkalmazási csomagok, valamint a mobil robotika és a logisztikai megoldások szerepelnek a KUKA fő mondanivalói között az április 23–27. között megrendezett Hannoveri Vásáron, ahol a gyártó az ipari robotok és automatizálási megoldások közötti együttműködési lehetőségeket is bemutatja.

Évforduló Hannoverben

Jelentős évfordulóhoz érkezett el idén a KUKA: immáron 120 év telt el a cégalapítás óta. Ennek méltó megünneplésére az automatizálási gyártó cég valami különleges látványossággal készül a Hannoveri Vásár látogatói számára, amiben a hangsúly az egyedi termékek előállítására esik majd.

KUKA Innovációs Díj

2018-ban a KUKA Innovációs Díj azokra a robotokra összpontosít, amelyek az ipari környezeten kívül is képesek az emberek közvetlen támogatására. A szakértőkből álló nemzetközi zsűri öt eredeti koncepciót választott ki az idei „Real-World Interaction Challenge” témakörhöz. A döntőbe jutott csapatok a kiállítás ideje alatt a KUKA standján mutatják majd be pályázatukat.

Ezek az alkalmazások magukban foglalják a robotkarok és a csuklók képfeldolgozó rendszerek által vezérelt mozgásszabályozását a strukturálatlan környezetben való együttműködéshez, illetve egy kollaboratív robottal felszerelt, kiterjesztett valóság technológiát alkalmazó munkaállomást. A győztes csapat bejelentésére és a 20 000 eurós díj átadására a csütörtökön megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségen kerül sor.

www.kuka.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek