Hatékony belépő-szintű Fiber lézer vágás a Mazakkal

2018. szeptember 03., hétfő, 06:00

Címkék: fiber lézer lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézeres vágás lézertechnológia lézervágás Yamazaki Mazak

A Yamazaki Mazak OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER sorozata speciálisan azon ügyfeleinknek lett kifejlesztve, akik be szeretnék vezetni a Fiber lézert a gyártási folyamataikba, viszont nem rendelkeznek előzetes tapasztalatokkal.

A gép – ami 2.0, 3.0 és 4.0kW-os Fiber lézer változatokkal is elérhető – 10%-kal kisebb, mint a hasonló gépek, így ideális a limitált területtel rendelkező gépműhelyek számára. A kis alapterület annak köszönhető, hogy a rezonátort az elektromos szekrény fölé helyezték, így lehetővé téve a kompakt kivitelt az asztal 3 050 × 1 525 mm-es méretének módosítása nélkül, ami így ugyanakkora marad, mint a hasonló berendezéseken.

 

A sugárnyaláb vezetése Fiber szálon történik, ezzel csökkentve a működési költségeket a megfelelő anyagvastagságok és anyagtípusok esetében, míg a Multi-Kontroll Vágófejbe épített szenzorok képesek a vágási műveletek ellenőrzésére, ezzel javítva a darabok minőségét. Rendellenesség érzékelése esetén a művelet módosul vagy megáll a hatékony vágás elérésének érdekében.

 

 

Az OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER nagy oldalsó ajtóval és automatizált 2 palettás kivitellel, robusztus géptesttel, valmint fogasléces pozicionáló rendszerrel rendelkezik, így megkönnyítve a munkadarabok gyors cseréjét a maximális teljesítmény eléréséhez.

 

A belépő-szint ellenére az OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER hasonló kategóriájú gépeken ritkán elérhető, intelligens funkciók sorával van felszerelve. Ezek között olyan Intelligens Beállítási Funkciók találhatók, mint a Nyalábátmérő Beállítás, Fókuszellenőrzés és Automatikus Fúvókatisztítás- és csere, továbbá olyan Intelligens Felügyeleti Funkciók, mint Beszúrás-, Plazma- és Égés Érzékelés. A gép Intelligens Vágási Funkciókra is képes, mint a Finom Teljesítményszabályozás és a Villanó Vágás.

 

A gép egyszerűen programozható a Mazak Smart Junior CAD/CAM rendszerével, ami csökkenti a beállítási időket és növeli a produktivitást. Pontos rajzok létrehozását is lehetővé teszi, a geometria megmunkálásra való élőkészítésével egyidőben.

 

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek