Gyártástechnológia fejlesztése Tokodaltárón

2012. július 31., kedd, 10:49

Címkék: gyártás hővisszanyerő légkezelőgép Rosenberg Hungária Kft. Új Széchenyi Terv

A Rosenberg Hungária Kft. 157,1 millió forint összköltségvetésű projektje megvalósításához 54,98 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” címmel megjelent pályázati kiírásán.

A Tokodaltárón 2012 februárjában megkezdődött légtechnikai beruházás várhatóan 2013 decemberében zárul, és eredményeképpen a légkezelő gépek gyártásához használt import alkatrészek korszerű, hazai termékekkel történő kiváltására irányul, segítve ezzel a magyar kkv-k piacbővítését a klímatechnika területén.

A cég 1989-ben alakult, fő tevékenysége a légkezelőgépek gyártása. A Rosenberg légkezelőgépek és Suprabox márkájú lakásszellőztető gépek gyártásán túl Thermoventilátorok és légbefúvó gépek gyártásával foglakozik.

A válság ellenére az építőipar dinamikus fejlődést mutat Nyugat-Európában, így a Rosenberg csoport piaci szerepének és rugalmasságának növelése érdekében újabb kapacitások kiépítését határozta el. A fentiek miatt a tokodaltárói gyár újabb fejlesztésbe kezdett 2012-ben, aminek célja a gyártókapacitások bővítése, a gyártástechnológia fejlesztése, új technológiai berendezések telepítése.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/B „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán elnyert 54 987 487 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással, 157 107 108 forint összköltséggel megvalósuló komplex projekt célja a légkezelőgépekbe kerülő hővisszanyerők importkiváltása korszerű hazai gyártással, a légkezelő gépek családon belül a hőcserélő egység gyártásának fejlesztése, korszerűsítése és bővítése.

A projekt eredményeként a korábban külföldről vásárolt hőcserélők hazai gyártással kiváltásra kerülnek, növelve ezáltal a cég piaci alkalmazkodóképességét, rugalmasságát a határidőtartásban, javítva légkezelőgépeik versenyképességét mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacokon.

A technológiai fejlesztés 2012. február 6-án kezdődött és várhatóan 2013. december 31-én fejeződik be.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek