Gyártás 24/7-ben

HURCO megmunkálóközpontok automatikus munkadarab ki- és berakodása

2017. november 14., kedd, 06:00

Címkék: automatizálás forgácsolás HURCO ipari robot megmunkálóközpont robot robotika

Az idei EMO Hannover kiállítás alkalmával a HURCO többek között azt is bemutatta, hogy a szerszámgép és a munkadarab mozgatását végző robot együttműködésével nagyobb termelékenység érhető el.

A demonstráció egy VMX 30Ui CNC-megmunkálóközponton zajlott le, amelyhez a holland BMO által szállított robotkart csatlakoztattak. A rendszer a termelékenység növelésével párhuzamosan azt is lehetővé teszi, hogy a munkatársak egyéb értéknövelő tevékenységet folytassanak. „A rugalmas rendszer segítségével lehetőségünk nyílt a több műszakos gyártás bevezetésére az egydarabos és kisszériás gyártásban anélkül, hogy ehhez növelnünk kellett volna a létszámot vagy a meglévő munkatársak munkaidejét” – jelentette ki Michael Auer, a HURCO Deutschland ügyvezető igazgatója és a HURCO szerszámgépek európai értékesítési vezetője.

A HURCO megmunkálóközpontok automatikus munkadarab ki- és berakodását a holland BMO által szállított robotkar végzi (Forrás: BMO)

A HURCO a BMO „Titanium” rendszerét választotta ki, amely lehetővé teszi, hogy a robotkar a CNC-megmunkálóközpont igény szerint jobb vagy bal oldalán kerüljön elhelyezésre. A munkadarabok a tálcákon elhelyezkedő ülékekben érkeznek a robotcellába. A robotkar bepozicionálja munkadarabtálcát, behelyezi a munkadarabot a megmunkálóközpontba, és a feldolgozási folyamat végén visszahelyezi azt a tálcába. „A gépkezelő feltölti a cella tálcáit, beprogramozza a szerszámgépet, elindítja a programot, és a folyamat közben már csak a rendszer működését kell felügyelnie” – magyarázta el a folyamatot Michael Auer.

BMO-System Titanium: A gépkezelő feltölti a cella tálcáit, beprogramozza a szerszámgépet, elindítja a programot, és a folyamat közben már csak a rendszer működését kell felügyelnie (Forrás: BMO)

www.hurco.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek