Emberi beavatkozás nélküli gyártásra felkészítve

HURCO szerszámgépek automatizált munkadarab-betöltéssel

2018. szeptember 17., hétfő, 06:00

Címkék: AMB 2014 AMB 2016 AMB 2018 automatizálás forgácsolás Heidenhain HURCO ipari robot messe stuttgart robot robotika Stuttgart Takumi

A 2018-as AMB kiállításon a HURCO bemutatja, hogyan növelhető a hatékonyság egy szerszámgép és egy rakodórobot kombinációjával. A kiállítási standnál ezenkívül mindenki megismerkedhet az új Solid Model importálási opció, valamint a HURCO esztergagépek és a TAKUMI megmunkálóközpontok használatával.

A HURCO és a folyamatautomatizálás szakértőjének számító EROWA közös megoldást fejlesztett ki a szerszámgépek automatizált berakásához. Ehhez a HURCO CNC-megmunkálóközpontok DNC-interfészen keresztül kapcsolódnak az EROWA gyártási rendszeréhez. Ennek szoftvere felel a szervezési feladatokért, és végrehajtja a program szerint a gyártási feladatokat a csatlakoztatott megmunkálóközpontokban. Az automatikus szerszámcserét az EROWA Robot Compact 80 végzi. A berakórendszer egy- vagy kétgépes kezelésre alkalmas, és tökéletes összhangban dolgozik a HURCO többtengelyes megmunkálóközpontjaival.

A berakórendszerek növelik a termelékenységet

„Az automatizált berakórendszerek terén több beszállítóval is együttműködünk – nyilatkozta Michael Auer, a HURCO Deutschland ügyvezetője. – Így lettünk képesek megfelelni az ügyfelek eltérő elvárásainak és fenntarthatóvá tenni a termelékenység növelését.” Az automatizált berakás kapacitásbővítést tesz lehetővé az egyedi és kisszériás gyártásban anélkül, hogy kiegészítő személyzetre lenne szükséges a gépek kezeléséhez. A HURCO tovább mélyíti az EROWA vállalattal való együttműködését, ugyanis az együttműködő partner rugalmas gyártási koncepciója megfelelő keretet biztosít ahhoz, hogy a HURCO gépeket egy átfogó digitális rendszerbe lehessen integrálni.

„Az EROWA és HURCO gépek kombinációjából álló, bevált digitális gyártási rendszert a 2018-as AMB kiállításon mutatjuk be. A karcsú EROWA Robot Compact 80 mindkét oldalára egy-egy CNC-megmunkálóközpont csatlakoztatható. A robotcella tálcákon készíti elő a megmunkálandó munkadarabokat. A cellába szerelt robotkar egyenként behelyezi a munkadarabokat a HURCO megmunkálóközpontba, majd miután a munkadarabok elkészülnek, kiveszi és újra lehelyezi azokat a tálcákra. A cellát az EROWA JMS 4.0® pro folyamatirányítási rendszer vezérli. A kezelőnek csupán annyi feladata marad, hogy beprogramozza a szerszámgépet, és feltöltse a cellában található polcokat” – magyarázta Michael Auer.

A Solid Model importálási opció leegyszerűsíti a programozást

A 2018-as AMB kiállításon a HURCO több géptípus példáján keresztül mutatja be, mennyire könnyű a programozás a Solid Model importálási opcióval: az új opcióval közvetlenül importálhatók a STEP-fájlként rendelkezésre álló 3D-modellek. Az importálási opció értelmezi az adatokat, és lehetővé teszi a gyártás beprogramozását a gépen. Ez lerövidíti a programozási időt, és nagyságrendekkel csökkenti a programozási hibák lehetőségét.

Megbízható, kimagasló élettartamú esztergaközpontok

A 2018-as AMB kiállításon a HURCO a strapabíró TMM8i esztergagép példáján keresztül mutatja be, milyen kínálattal rendelkezik a közepes méretű munkadarabok esztergálására és komplett megmunkálására szolgáló többtengelyes esztergaközpontok terén. A kezelőt itt is gyors és biztonságos programozás várja. A DXF-rajzok egyszerűen importálhatók, a párbeszédes és NC-programozás pedig egyedileg összekapcsolható egymással. A szerszámváltó valamennyi szerszámállomásán hajtott szerszámok is használhatók, ami leegyszerűsíti a gép beállítását.

Takumi megmunkálóközpontok a tökéletes felületekért

A standon szintén megtalálható Takumi H sorozatú portálgépek gyorsak, kimagasló precizitással végzik a megmunkálást, ezáltal kiválóan alkalmasak szerszám- és formagyártásra. Az alapfelszereltség része a közvetlen és abszolút útmérő rendszer, valamennyi tengely közvetlen hajtása, valamint az elektronikus hőmérséklet-kompenzáció. A gépek Heidenhain vezérléssel rendelkeznek, amely a párbeszédes, párhuzamos és szabad kontúr programozás, valamint az ISO NC-programozás lehetőségét is biztosítja.

Találkozzunk 2018. szeptember 18–22. között az AMB szakkiállításon, a 10-es csarnok D53. standján!

www.hurco.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek