Egy lépéssel mások előtt

Csomagolástechnikai konferenciák novemberben

2013. november 08., péntek, 07:37

Címkék: CSAOSZ csomagolás jelöléstechnika kiállítás konferencia logisztika Nagy Miklós PPDexpo syma termékdíj

Idén november 19. és 21. között jelentkezik első alkalommal Budapesten, a SYMA csarnokban a PPDexpo, vagy más néven a Nyomda- és Csomagolóipari Napok eseménysorozat. A háromnapos expó számos izgalmas és hasznos szakmai rendezvénynek ad otthont, köztük a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) által szervezett konferenciáknak is.

A CSAOSZ mindkét konferenciája fontos és aktuális kérdésekkel foglalkozik. Az egyik a környezetvédelmi termékdíj törvény közelmúltban végbement módosításaival, illetve jövő évben várható változásaival, míg a másik rendezvény a biztonság, a hatékonyság, a gazdaságosság és a környezettudatosság kérdéskörét vizsgálja.

Csomagolószerek környezetvédelmi termékdíja

Az új környezetvédelmi termékdíj törvény 2012. január 1-jével lépett teljes körűen hatályba. A jogalkotók a törvény tárgyi hatályát a csomagolásról a csomagolószerekre helyezték át, ez mind a csomagolószer-gyártók, mind pedig a felhasználók számára váratlan és óriási jogalkalmazásbeli változást jelentett.  A törvényt 2012. év végén, a végrehajtási rendeletet pedig 2013 májusában módosították és 2014-től újabb változások várhatók. A konferencia célja az új termékdíj törvény és végrehajtási kormányrendelete jelenleg hatályos változatának áttekintése, a jogalkalmazásra való gyártói felkészülés módjának, a jellemző állásfoglalás kérések tapasztalatainak bemutatása, valamint rövid betekintés nyújtása a várható változásokba. Foglalkozni kívánunk a termékdíj fizetési kötelezettséggel összefüggő „csomagolás-nem csomagolás” kérdéskörével is.

2013. november 19. 9.00-13.00 között a SYMA Rendezvényközpontban

A konferencia levezető elnöke: Galli Miklós, a CSAOSZ elnöke

 • 9.00-9.05    Elnöki bevezető
 • 9.05-9.45    Tények! – A termékdíj törvény első éves tapasztalatai a bevallási adatok alapján (Nagy Miklós főtitkár, CSAOSZ)
 • 9.45- 10.45    Az örök változó! A termékdíj törvény 2013. évi változatának áttekintése és a 2014. évi várható változások (Fekete Balázs vezető szakértő – GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.)
 • 10.45-11.30     A NAV-hoz beérkezett, a csomagolószerek termékdíjas szabályozásával kapcsolatos állásfoglalás-kérések jellemzői és tanulságai (Tánczos Zoltán pénzügyőr alezredes, főosztályvezető-helyettes, Nemzeti Adó- és Vámhivatal)
 • 11.50-12.30    Az új termékdíj rendszer bevezetése és működtetése egy csomagolószer-gyártónál (Szebellédi István EHS menedzser – STI Petőfi Nyomda Kft.)
 • 12.30-13.00    Csomagolás – nem csomagolás? Termékdíj van vagy nincs? Az EU csomagolási irányelv módosítása (Nagy Miklós főtitkár, CSAOSZ)

Részvételi díj:

CSAOSZ tagvállalatok képviselői részére: 16 000 Ft/fő+áfa
CSAOSZ tagvállalat második és további munkatársai részére: 13 500 Ft/fő+áfa
nem CSAOSZ tagvállalatok képviselői részére: 20 000 Ft/fő+áfa
nem CSAOSZ tagvállalat második és további munkatársai részére: 17 000 Ft/fő+áfa

Jelentkezés módja:

A www.csaosz.hu weboldalon, a tájékoztató végén található doc. formátumú űrlap kitöltésével és e-mail (csaosz@csaosz.hu) vagy telefax (06 1 210-0107) útján visszaküldve.

Szakmai workshop a biztonság, a hatékonyság, a gazdaságosság és a környezettudatosság jegyében


2013. november 20. 9.00-13.30 között a SYMA Rendezvényközpontban

A csomagolástervezőknek folyamatosan változó szabályozási és technológiai környezetben kell alkotniuk. Munkájukkal meg kell, feleljenek a termék áruvédelmi igényeinek, a vásárlói szokások változásából eredő új követelményeknek, a gazdaságossági, környezetvédelmi elvárásoknak, a termék forgalmazói által támasztott feltételeknek és nem utolsó sorban a társadalmi változásokból következő kihívásoknak. E lehetetlennek tűnő vállalkozáshoz nagy segítség az időben megszerezett információ.  A workshop keretében foglalkozni kívánunk a hamisítás elleni védekezés csomagolószer-gyártói lehetőségeivel, a nyomonkövetést megalapozó szabványkörnyezettel, a legújabb nyomtatási, jelöléstechnikai fejlesztésekkel és a rezsicsökkentés mérnöki módszereivel. Egy előadás blokk erejéig pedig a környezetvédelmi szemléletű csomagolástervezés elméletéről és esettanulmányairól lesz szó. A program a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network Osztállyal való együttműködésben valósul meg.

Levezető elnök: Nagy Miklós, a CSAOSZ főtitkára

 • 9.00-9.05    Bevezető gondolatok (Nagy Miklós – CSAOSZ)
 • 9.05-9.35    Termék nyomonkövetés és hamisítás elleni küzdelem 2 D kódokkal – Alkalmas a QR-kód? (Krázli Zoltán, vezető szakértő – GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.)
 • 9.35-10.05    Jelöléstechnika és kódbiztonság korszerűen (Bányai Attila kereskedelmi vezető – AMSY Jelöléstechnika Kft.)
 • 10.05.10.35    Kiterjesztett csomagolás = hiteles fogyasztói tájékoztatás + márkahűség (Kétszeri Dávid, partnerkapcsolati igazgató – GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.)
 • 10.50-11.20    ÖKO-design szemlélet – egy nemzetközi projekt részletei (Holly Sára Enterprise Europe Network regionális vezető – Nemzeti Külgazdasági Hivatal)
 • 11.20-11.50    Környezettudatosság, energia-hatékonyság, életciklus elemzés (környezetvédelmi szakértő)
 • 12.20-12.50    Digitális nyomtatás a csomagolóiparban (Eurojet Hungária Kft.)
 • 12.50- 13.30    Rezsicsökkentés másképp. Ahogy a mérnökök csinálják (Szebeni Márton – CYEB Energiakereskedő Kft.)


A programon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés módja:

A www.csaosz.hu weboldalon, a tájékoztató végén található doc. formátumú űrlap kitöltésével és e-mail (csaosz@csaosz.hu) vagy telefax (06 1 210-0107) útján visszaküldve.

Tudjon meg többet a PPDexpo-ról! Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek