Csúcsminőség a fémmegmunkálásban

A szikraforgácsoló gépek krémje mellett 3D fémnyomtató is helyet kap az IC-Hungary Kft. standján az Ipar Napjai szakkiállításon

2018. május 07., hétfő, 06:00

Címkék: 3D nyomtatás additív gyártás fémmegmunkálás fémnyomtatás ic-Hungary Ipar Napjai 2018 lézer lézertechnológia Sodick szelektív lézer szinterezés szikraforgácsolás

Az IC-Hungary Kft. már 20 éve jelen van a magyarországi szerszámgéppiacon, és ahogyan azt eddig megszokhattuk, a cég standjánál az idei Ipar Napjai kiállításon is a felső kategóriát képviselő Sodick és OR-Laser gépeket láthatjuk majd megmunkálás közben.

Az idei újdonság az OR-Laser 3D fémnyomtatója lesz, az Orlas Creator. A gép a 3D fémnyomtatás területén eddig soha nem látott kompakt felépítéssel, nagyszerű mérnöki megoldásokkal egy olyan költséghatékony megoldást jelenthet akár a kisebb vállalatok számára, amely nagyban növelheti a versenyképességet. Az eddig falként tornyosuló technológiai korlátok lebomlani látszanak az Orlas Creator megjelenésével. Az integrált, intuitív 3D CAD/CAM rendszerrel külső egységek nélkül, zökkenőmentesen tervezhetjük meg a megmunkálást. A fő szempont a gép tervezése és megépítése során végig a funkcionalitás volt. A géppel létrehozott alkatrész felbontása, finomsága összehasonlítható a piacon található, komplexebb technológiát alkalmazó gépeken készült munkadarabokéval, amellett, hogy a gép bekerülési és üzemeltetési költsége is jóval alacsonyabb ezeknél.

A vezeték nélküli tablet vezérlés nagy fokú rugalmasságot biztosít a programozónak. Az erőteljes hardver és a saját gyártású szoftver biztosítja a zökkenőmentes felhasználást. Az additív megmunkálás előnyei az orvosi és fogászati implantátumok gyártásában elvitathatatlanok. Az Orlas Creator idális személyre szabott implantátumok, orvosi segédeszközök, valamint fogászati koronák, kiegészítők és modellek gyártásához. A prototípusgyártás gyors és egyszerű, a kisszériás gyártás költségei alacsonyan tarthatók az állandó magas minőség megtartása mellett.

Az ékszerek 3D nyomtatása sem fikció többé – jelenleg az iparágban sok helyen elterjedt a technológia, hiszen már nem lehet megkülönböztetni a hagyományos öntött ékszereket a 3D nyomtatással készültektől. Használható arany, ezüst, platina és más értékes, az ékszeriparban használatos fémek esetében is. Egy egyszerű CAD-fájlból készterméket lehet készíteni. A hagyományos öntési technológia korlátai megszűnnek, az ékszer megjelenésének ezentúl csak a tervező fantáziája szab határt.

A légiipar az alkalmazott technológia szempontjából mindig húzóágazatnak minősült, jelen korunkban sincs ez másképp. Egyszerű és gyors prototípusgyártás, csökkentett munkadarabsúly, alacsonyabb költségek; valamint ezzel a módszerrel sok olyan alkatrész elkészíthető egy lépésben, ami korábban csak több lépésben volt lehetséges.

A két prémium kategóriás szikraforgácsoló gép – a Sodick ALC400G és AG40L – mellett megtekinthető lesz az Orlas Creator is a Hungexpón 2018. május 15–18. között, az A pavilonban, a 110/H standon, az IC-Hungary Kft.-nél.

Találkozzunk 2018. május 15–18. között az Ipar Napjai szakkiállításon, az A pavilon 110/H standján!

www.ichungary.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek