Célzott költségcsökkentés az ipari tisztítástechnológiában

EcoCCompact a Dürr Ecocleantől: szénhidrogénekkel vagy módosított alkoholokkal működő kompakt rendszer alkatrésztisztításra és -konzerválásra

2016. szeptember 30., péntek, 06:00

Címkék: alkatrészmosás alkatrésztisztítás Dürr Ecoclean EcoCCompact felülettisztítás tisztítástechnológia

A Dürr Ecoclean által kifejlesztett EcoCCompact egy sokoldalú, teljes vákuum alatt működő rendszer alkatrészek szénhidrogénekkel vagy módosított alkoholokkal történő tisztítására és korrózióvédelmére. A Compact 80 C/P utódjának tekinthető gép opciók széles skáláját kínálja a gyors zsírtalanítástól egészen a szigorú tisztasági előírásoknak is megfelelő komplex tisztítási eljárásokig. Az innovatív technológia maximális hatékonyságot és az egységköltségek célzott csökkentését garantálja. A rendkívül kompakt kialakítás és a könnyű kezelhetőség mellett az új EcoCCompact még külső megjelenésében is megnyerő.

A kis és közepes méretű vállalkozások gyakran szembesülnek azzal a kihívással, hogy a különböző tisztasági előírásoknak történő megbízható és költséghatékony megfelelést egyetlen tisztítórendszerrel kell megoldaniuk. A gyors feldolgozási képesség, a magas rendelkezésre állás és a felhasználóbarát jelleg ugyanolyan fontos, mint a rövid szállítási határidő, valamint a fenntartható és környezetbarát működés. Mindezeket szem előtt tartva fejlesztette ki a Dürr Ecoclean a Compact 80 C/P modell utódjának szánt sokoldalú EcoCCompact rendszert. A teljes vákuummal dolgozó gép működhet szénhidrogénekkel vagy módosított alkoholokkal (poláris oldószerekkel), és könnyen vált egyik oldószerről a másikra.

Új koncepciójú, sokoldalú alkatrésztisztító

A jól átgondolt koncepciónak és a számos sztenderd opciónak köszönhetően az EcoCCompact tökéletesen adaptálható a felhasználói igényekhez. A rendszer bármilyen műveletre használható az elő- és köztes mosástól egészen a végső tisztításig. A kompakt, mindössze 4 000 × 1 600 × 2 700 mm (hosszúság × szélesség × magasság) helyigényű rendszer egy, kettő vagy három merítőkádat tartalmazhat a tisztítási és korrózióvédelmi eljárásokhoz. A második és/vagy harmadik kád a későbbiekben is felszerelhető, például ha a tisztasági követelmények változnak, vagy az alkatrészek korrózióvédelmére is igény mutatkozik. Minden kádat saját energiahatékony, frekvenciaváltóval vezérelt szivattyúkkal és külön szűrőkörökkel szereltek fel. Kombinált szűrőrendszerként a zsákos szűrők és a szűrőbetétek egyaránt rendeltetésszerűen használhatók a gépház megváltoztatása nélkül.

A teljes vákuummal dolgozó gép működhet szénhidrogénekkel vagy módosított alkoholokkal (poláris oldószerekkel), és könnyen vált egyik oldószerről a másikra

Az EcoCCompact különböző kosárméretekre adaptálható. A munkakamrát úgy alakították ki, hogy akár 530 × 320 × 200 mm (hosszúság × szélesség × magasság) méretű alkatrészt is fogadjon. Azonos helyigény mellett lehetőség van egy nagyobb munkakamra beépítésére is, amivel a behelyezhető kosarak magassága 250 mm-re nő. Ez a megoldás nem csupán a teljesítményt növeli, hanem a fajlagos költségeket is csökkenti.

A rendszer ezen túlmenően rendkívül alkalmazkodó a működtetés során. Az érintőképernyővel felszerelt modern HMI vezérlésnek és a gyors és biztonságos üzemeltetést elősegítő piktogramos megjelenítésnek köszönhetően a működési mód könnyen átállítható tisztításról korrózióvédelemre, vagy fordítva, ha szükséges. Az integrált alkatrész megjelenítő egység által a folyamat nyomon követése intuitív tevékenységgé válik.

Maximális tisztítási hatékonysággal alacsonyabb fajlagos költségek érhetők el

A tisztítási és zsírtalanítási eljárások minőségének javítása és a költségek ezzel párhuzamos csökkentése érdekében a cég más gépeiben alkalmazott innovatív technológiákat is sikerrel emelt át az EcoCCompact rendszerbe. A kosár forgatása például változtatható frekvenciájú hajtással történik, ami lehetővé teszi a kosár mozgásának a tisztítandó alkatrészhez történő optimalizálását. Sőt, az alkatrészek úgy is elhelyezhetők a munkakamrában, hogy az lehetővé tegye a kritikus területek tökéletes megtisztítását, vagy a folyadék vákuumszárítás előtti kiürítését. A folyamat optimalizálására szolgál a modern gőzzsírtalanító, illetve az öblítés opció, mellyel az olajtartalmú oldószert közvetlenül a desztillációs egységbe juttatjuk. Ez minimálisra csökkenti az olaj oldószerben történő felhalmozódásának vagy a merítőkád elszennyeződésének esélyét.

A nem hasznosan töltött idő csökkentése érdekében az EcoCCompact rendszert hatékony szivattyúkkal és nagy átmérőjű csövekkel szerelték fel. Az üzemeltetési költségek a frekvenciavezérelt szivattyúk használatával és a lepárlási folyamat során keletkező hőmennyiség a folyadék felmelegítésére szolgáló újrahasznosításával is csökkennek. Az új kompakt rendszer egy további előnye a víz- vagy léghűtés lehetősége.

www.durr-ecoclean.com

Magyarországi képviselet:

GesKor Kft.

9184 Kunsziget, Fő út 47/A

info@geskor.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek