Bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Cégcsoport

2014. december 01., hétfő, 20:45

Címkék: beruházás Diehl Aircabin Gmbh.

Új gyártócsarnok építésével bővíti nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát a német Diehl Cégcsoport, a létesítmény alapkövét pénteken helyezték el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város ipari parkjában.

Wolgang Waggen, a konszern alelnöke, pénzügyi vezetője elmondta: a második üzemcsarnokkal a Diehl Aircabin Hungary Kft. nyírbátori gyárában 5500 négyzetméterrel növelik a termelői területet a jövő év közepéig és 280 új munkahelyet teremtenek.
A mintegy 3 milliárd forint értékű beruházás során a vasbeton-szerkezetű gyártócsarnok mellett irodaépületeket és parkolóhelyeket is kialakít a magyar kivitelező, a KÉSZ Építő Zrt.
A szabolcsi üzemet, amely a Diehl Aerosystems konszernrész öt vállalati egységének egyike, 2012-ben avatták fel. A jelenlegi, 3300 négyzetméteres repülőgép-alkatrészgyárban 270-en dolgoznak.
Az üzemben az Airbus repülőgépekhez, az A320-as és A330-as típusokhoz készítenek kabinelemeket.
Az új csarnok jövő évi átadása után az A350, valamint az A380 repülőgéptípusokhoz is gyártanak majd alkatrészeket.


A nyírbátori gyár árbevétele az idén várhatóan 15 millió euró - mintegy 4,5 milliárd forint - lesz.
Udo Bosler, a Diehl Aircabin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a gyár vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a fejlesztés után a bevétel duplázódására számítanak, 30 millió eurón felüli éves forgalmat remélnek.
A Diehl Cégcsoportnak világszerte 14 ezer alkalmazottja van. A Diehl Aerosystems konszernrésznek pedig 4900 munkatársa. Ennek a vállalati egységnek több mint egymilliárd euró az éves árbevétele.
A Diehl Aerosystems székhelye a Baden Württembergi-i Laupheimben található, és több fejlesztési és termelőegysége van Németországban. Ennek a világhálózatnak lett a tagja 2012-től Nyírbátor.

 

Forrás: (MTI)
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek