Bevásárolna a robotóriás

Jelentős tranzakcióra készül a Kuka Robotics

2013. december 15., vasárnap, 10:50

Címkék: autóipar automatizálás felvásárlás gyártás hegesztés kuka Reis robot

Jelentős tranzakcióra készül a német Kuka Robotics. A világ egyik piacvezetője a robotgyártás és automatizálási rendszerek területén szándéknyilatkozatot írt alá az ugyancsak német Reis Group Holding GmbH-val, utóbbi cég 51 százalékos üzletrészének felvásárlásáról.

A december 13-án aláírt szándéknyilatkozat szerint a Kuka Robotics 51 százalékos üzletrészt vásárolna a jelenleg a Reis család 100 százalékos tulajdonában lévő Reis Group Holding GmbH-ban, további részesedés-vásárlás lehetőségének fenntartásával. A Reis család a tranzakcióról kiadott közlemény szerint megtartaná a vállalatban 49 százalékos részesedését.

A Reis-ről

A Reis Group Holding GmbH éves árbevétele mintegy 130 millió euró, és összesen 1300 embernek ad munkát. A vállalatcsoport zászlóshajója a Frankfurt am Mainban működő Reis GmbH and Co. KG Maschinenfabrik, ahol 850 alkalmazott dolgozik, míg a kínai üzemben 200 munkavállalót foglalkoztatnak. Az ipari robotokat, robotvezérlőket gyártó, valamint rendszerintegrátorként működő Reis vállalatcsoport összesen húsz telephellyel rendelkezik világszerte. A Reis robotok számos alkalmazásban teljesítenek szolgálatot, így például a hegesztés, vágás, lézeres megmunkálás, vagy éppen a műanyagalkatrész-gyártás területén. Ennek következtében a Reis jelentős szállítónak számít a olyan ipari szektorokban, mint a járműgyártás, a vegyipar, az elektronika, valamint az úgynevezett fehérárú-gyártás.

Tulajdonosi kommentár

Dr. Eberhard Kroth, a Reis Group Holding GmbH szóvivője szerint a Reis csoport megtalálta a megfelelő partnert a családi vállalkozás piaci pozíciójának további erősítéséhez. Szavai szerint továbbra is az innováció és a kiemelkedő minőség határozza meg munkájukat, azzal együtt, hogy a műszaki standardok és az ügyfél-elkötelezettség összefűzi a vállalatot a Kuka Robotics-szal.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek