Az Iscar kibővítette a Sumocham és a Cham IQ szerszámcsaládot

Új szerszámgeometriák ISO-P (acélok) illetve ISO-K (öntvények) megmunkálásához

2016. november 22., kedd, 06:00

Címkék: fúrás fúró fúrófej Ingersoll ISCAR szerszám szerszámtechnika

Az Iscar új átmérőkkel és geometriákkal bővítette a Sumocham és a Cham IQ fúrószerszám családot. Ezzel még sokrétűbbé vált a nagyteljesítményű fúrócsalád, amely eddig is felhasználóbarát oldala és magas minőségű furatképzése miatt volt kedvelt a felhasználók körében.

A Cham IQ fúrószerszám család 33 és 40 mm közötti átmérő tartományban érhető el, a fúrófejek 0,5mm-es lépcsővel következnek és mindegyik az új, önközpontozó geometriával rendelkezik. Az eddig meglévő 3D és 5D szerszámhosszon kívül 1,5D-s és 8D-s dolgozó hosszal rendelkező fúrótestek is elérhetők. Az önközpontozó geometriának köszönhetően nincs szükség 8D dolgozó hossz alatt pilot-furatok készítésére. Az IC908-as minőséggel jelölt PVD bevonatos fejek jelentős kopásállóság mellett megfelelően szívósak is, ez pedig nagy éltartamot biztosít fúrás közben.

A HCP kóddal jelölt teljes konkáv önközpontozó geometriával rendelkező fúrófej

Az új, innovatív rögzítési rendszer könnyű használhatóságot eredményez anélkül, hogy bármilyen pótalkatrészt, például csavart használnunk kellene. A szorító erő a V alakú keményfém rögzítő részen ébred, ennek és a megnövelt illeszkedő felületeknek köszönhetően változó forgácsoló erők esetén is biztosított a folyamatképesség. Elsődleges megmunkálási területként acél és öntvény munkadarabok fúrására használható. A szerszám belső hűtéssel rendelkezik, amely közvetlenül a vágó élre irányítja a hűtőközeget. A spirálhorony megfelelően nagy és polírozott, amely így könnyű forgácseltávolítást eredményez.

 

 

 

 

 

 

 

Az Iscar 1,5-s és 8D-s fúrótestekkel egészítette ki a Cham IQ szerszámcsaládot

Az állandóan felmerülő igényeknek eleget téve az Iscar a Sumocham fúrócsalád átmérő tartományát és fúrófej geometriáját is kibővítette: 6mm-es átmérővel kezdődően 7,9 mm-ig 0,1-es lépcsőkkel elérhetővé váltak 8D dolgozó hosszal fúró testek, továbbá ebben a tartományban is megjelent az önközpontozó és a 180°-os sík geometria.

 

6 és 7,9 mm átmérő között az Iscar kibővítette az elérhető fúrófej geometriát

A könnyen alkalmazható, FCP kóddal jelölt 180°-os sík fejekkel egyszerűvé vált csavarfej süllyesztések és síkfelületű zsákfuratok elkészítése. Ezen fúrófejek központjában egy önvezető csúcs lett kialakítva, így 5D hossz alatt nincs szükség pilot-furatok készítésére.  A HCP kóddal jelölt teljes konkáv önközpontozó geometriával rendelkező fúrófejekkel az előtolás során fellépő tengelyirányú erő és forgatónyomaték jelentősen csökken. Ennek köszönhetően egyértelműen nő a fúró önközpontozó tulajdonsága, és ezért 12D alatt a HCP fejek használata esetén nincs szükség pilot-furatra. Az új geometriájú fejekkel rendelkező szerszámokat elsődlegesen ISO-P (acélok) illetve ISO-K (öntvények) megmunkálására javasoljuk.

Forrás: Ingersoll

www.iscar.hu

Iscar Hungary Kft.

Tel.: 28-887-700

Pálfalvi Bálint műszaki igazgató

E-mail: balint.palfalvi@iscar.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek