Automatizálás és integráció

Mazak-látványosságok Stuttgartban

2018. október 10., szerda, 06:00

Címkék: additív gyártás AMB 2018 esztergaközpont forgácsolás ipari robot MAZATROL SmoothX CNC megmunkálóközpont robot robotika Sinumerik 828D Yamazaki Mazak

A CNC-esztergaközpontok, függőleges és vízszintes megmunkálóközpontok, multifunkcionális gépek és lézervágó berendezések gyártójaként ismert Mazak széles keresztmetszetet mutatott a stuttgarti AMB szakkiállításon a különböző megmunkálási eljárásokból. Az összesen 11 kiállított és megmunkálás közben is megfigyelhető gép közül négyet innovatív automatizálási megoldásokkal is felszereltek.

A stand egyik fénypontjának természetesen az új portálbetöltő rendszerrel felszerelt kétorsós Multiplex W-200Y esztergaközpont bizonyult, amelyet munkadarab-tároló helyett léptetőasztallal szereltek fel. A Mazak Engineering Germany által tervezett léptetőasztal kis alapterületet igényel, és akár 200 darab 60 mm átmérőjű munkadarab is elfér rajta, ami a sztenderd munkadarab-tárolóhoz képest 144 százalékos növekedést jelent a termelékenységben. Ez hosszabb emberi beavatkozás nélküli működést tesz lehetővé, ami lényeges szempont a munkaerőhiányos régiókban. A léptetőasztal a gépi főidőben történő párhuzamos beállításokat is lehetővé teszi, így biztosítja a nagy termelékenységű multifunkcionális gép megfelelő kihasználtságát. A megoldás egyik nagy előnye az előgyártmányok és a késztermékek kiváló hozzáférhetősége. A léptetőasztallal történő automatizálás minden alkalmazási területen és iparágban használható kis, közepes és nagy darabszámok esetében is.

A Mazak által az AMB-n bemutatott másik innovatív automatizálási megoldás egy dupla palettacserélő volt, amely rendkívül produktívvá varázsolta a HCR-5000 5 tengelyes vízszintes megmunkálóközpontot. A gép nagy teljesítményű, 30 000 min–1 fordulatszámú orsója alumínium nagy sebességű megmunkálását végezte. Az orsó és a billenő körasztal vízszintes elrendezése biztosítja a megmunkálás során keletező nagy mennyiségű forgács eltávolítását. A Mazatrol SmoothX vezérlőt az 5 tengelyes megmunkáláshoz tökéletesített szoftverrel vértezték fel.

Multiplex W-200Y esztergaközpont

Emberi beavatkozás nélküli működésre felkészítve

A sztenderd esztergák esetében már bevált megoldás a robotos automatizálás. A Mazak portfólióhoz a TA 20 robotmodell csatlakozott Stuttgartban, amelyet a maximum 12 kg teherbírású TA12 robothoz képest már 20 kg súlyú munkadarabok mozgatására terveztek. Az új modellt egy QT 250MSY esztergán mutatták be. A TA 20 egy könnyen programozható robotcella. A rakodórendszert alkalmazásként a Mazatrolba integrálták, így a gép és a rakodórobot egymással tökéletesen összehangolható. A programozás – beleértve a robotot is – a Mazak Smooth vezérlő könnyen érthető, egyszerű menürendszerén keresztül végezhető el, amely intuitív működést és rendkívül gyors beállítási időt tesz lehetővé. Ez a fajta automatizálás ideális kis- és közepes tételszámokhoz minden üzemméretben.

A VCN-530 SmoothG függőleges megmunkálóközpontban egy másik robotos rakodórendszer volt látható. A VCN biztosítja a legmagasabb termelékenységet a hasonló méretű függőleges megmunkálóközpontok között. A rövid ciklusidőről a 42 méter/perc maximális előtolási sebesség, a kiváló gyorsulás és lassulás, valamint a 2,8 másodperc alatti szerszámcsere gondoskodnak. A Mazatrol SmoothG CNC-vezérlőrendszer maximálisan felhasználóbarát. A rakodórobot Profibus interfésszel rendlekezik, így gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható az üzem minden gépéhez.

CN-530 SmoothG függőleges megmunkálóközpont

Az Integrex és Variaxis 5 tengelyes megmunkálóközpontok tökéletesen automatizálhatók palettacserélővel és munkadarab-rakodó robottal. A Multi Pallet Pool (MPP) rendszerhez hasonló megoldásokkal gyors palettacsere és jelentősen hosszabb emberi felügyelet nélküli működés valósítható meg, ami ideális például az éjszakai műszakok számára. A rendszert a Mazak SMOOTH MPP szoftvert tartalmazó Smooth CNC-vezérlő felügyeli. A SMOOTH MPP innovatív funkciói leegyszerűsítik a rendelésütemezést, a gyártási eredmények gyorsabb elemzését, és hatékonyabb rendszerhasználatot tesznek lehetővé. Az adatok külső számítógépről és okostelefonokról is elérhetők.

Az automatizálás mellett az AMB-n külön hangsúly esett a folyamatintegrációra is. A Mazak Done-in-one (egylépéses) koncepciója értelmében a marás és az esztergálás egyazon gépen végezhető el, az egyetlen felfogással végzett forgácsolás pedig költségcsökkentéshez, rövidebb ciklusidőhöz, nagyobb pontossághoz és nagyobb termelékenységhez vezet. A Mazak az egyik első gépgyártó, amely az additív gyártást és a multifunkcionális technológiát egyazon gépben sikeresen ötvözte.

Lefejtési technológia a multifunkcionális gépekben

A Sandvik szerszámgyártóval együttműködve a Mazak a multifunkcionális gépekbe Power Skiving néven új eljárást integrált. A Skiving alkalmazás Stuttgartban egy automata szegnyereggel és Capto C8 szerszámokat tartalmazó SK50 szerszámtartóval felszerelt Integrex i-500U gépen volt megtekinthető. A gép kiválóan alkalmas tengely alakú munkadarabok megmunkálására, valamint nagy méretű, kisebb darabszámban gyártott fogaskerekek forgácsolására, mint amilyeneket például az alagútfúró gépekben és a szélerőművekben használnak.

Új gépen jelent meg az additív képesség

Az additív gyártás 21. századi technológiáját hagyományosan a multilézeres additív gyártófejjel rendelkező 5 tengelyes Integrex megmunkálóközpontok képviselik. A cserélhető fúvókákon keresztül vékony régetekben adagolt fémport a beépített 1 kW-os fiber lézer olvasztja meg. A fúvókák a gép sztenderd szerszámtárában találhatók. Az additív és a szubtraktív gyártási eljárás közötti váltás az intuitív módon működtetett Mazak SmoothX vezérlőn keresztül történik, ami optimalizálja az átfutási időket.

Az additív gyártást mindeddig az Integrex és Variaxis sorozatú gépekhez köthettük, Stuttgartban azonban a gyártó bemutatta a Variaxis j-600/5X AM Additive Manufacturing (AM) változatát. Az új hibrid gépben különböző anyagok, így például rozsdamentes acél, nikkelötvözetek és réz is megmunkálható. Ezáltal lehetségessé vált többek között az alkatrészek forgácseltávolítással végzett komplett megmunkálása, vagy ugyanazon feldolgozási eljáráson belül az additív eljárás alkalmazása, illetve a kopott vagy sérült alkatrészek javítása.

A legújabb Mazak Smooth vezérlő technológiával zökkenőmentesen valósíthatók meg a különböző megmunkálási folyamatok. Az 5 tengelyes megmunkáláshoz kifejlesztett SmoothX vezérlővel mind a hasáb alakú, kerek vagy komplex geometriával rendelkező, mind az additív eljárással már a végleges kontúrok közelébe épített munkadarabok megmunkálhatók nagy hatékonysággal.

Bővült a vezérlők kínálata

A nagy teljesítményű VTC függőleges megmunkálóközpontok gépcsaládjából a SmoothX vezérlővel felszerelt VTC-800/30SR, valamint a Siemens SINUMERIK 828D sl vezérlővel ellátott VTC-530 és VTC-760C modellekkel találkozhattak a látogatók Stuttgartban. A Mazak már számos, különböző szériába tartozó gépet szerelt fel SINUMERIK 840D sl vezérlővel azon gyártó cégek kedvéért, amelyek Siemens vezérlőkre alapozták a gyártást. Ezek közé léptek idén a VTC-530 és VTC-760 megmunkálóközpontok is. A SINUMERIK-csomag magában foglalja a CNC-vezérlést, valamint az integrált Siemens motort, SINUMERIK-hajtásokat és szervomotorokat tartalmazó orsót.

VTC-760 megmunkálóközpont

A japán szerszámgépgyártó gépei opcionálisan MTConnect interfész kompatibilisek is lehetnek. Az MTConnect egy nyílt kommunikációs protokoll szerszámgépek, perifériák, érzékelők stb. adatgyűjtési feladataihoz. A szabványosított adatok gyártóktól vagy modellektől függetlenül állíthatók össze, így a hatékonyság-csökkenés és az állásidő-növekedés már a korai fázisban felismerhető. Számos technikai paraméter válik áttekinthetővé, többek között az orsóterhelés, a legyártott munkadarabok száma, illetve az előtolási sebesség. Az „MTConnect Technical Advisory Group” tanácsadó bizottság tagjaként a Mazak jelentős szerepet vállalt az új kommunikációs protokoll kifejlesztésében.

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek