A teljesen automatizált lemezmegmunkálás hajlítóközpontja

Az Xpert élhajlító présből létrehozott Bending Cell automatizált élhajlító cella segítségével változó megmunkálási feladatok is hatékonyan és hibáktól mentesen oldhatók meg

2019. január 29., kedd, 06:00

Címkék: automatizálás Bystronic élhajlítás ipari robot lemezmegmunkálás robot robotika Xpert 150 Xpert 40 Xpert 80

A lemezmegmunkáló ipar nyomás alatt áll: Alacsonyan kell tartani a gyártási költségeket anélkül, hogy a minőség hátrányt szenvedne. Ugyanakkor a formák, méretek és darabszámok növekvő változatossága egyre nagyobb rugalmasságot kíván. Aki versenyképes akar maradni, annak rugalmassá kell tennie a folyamatait, és mindenekelőtt automatizálnia is kell. A Bystronic Bending Cell révén mindkettő egyszerre valósul meg.

A teljesen automatizált hajlítócella a kis és nagy gyártóüzemeknek is maximális hatékonyságot és rugalmasságot kínál a hajlítás során. A Bending Cell éppen úgy ideális feladatlisták feldolgozására, mint változó nagyságú megbízásokhoz – kis darabszámoktól egészen nagy sorozatokig. A fürge robot a csúcstechnológiás Xpert élhajlító préssel kombinálva teljesen automatikusan és hibák nélkül hajtja végre a hajlítási feladatokat.

Időmegtakarítás automatizálással

A Bending Cell minimumra csökkenti a manuális beavatkozásokat és a maximumot hozza ki a rendelkezésre álló erőforrásokból. A 7 tengelyes robot nemcsak önállóan váltja a megfogókat és a hajlítószerszámokat, hanem azt is tudja, hogyan dolgozza fel a leghatékonyabban a feladatot: Az intelligens szoftver minden feladatlistához önállóan meghatározza a használt hajlítószerszámok optimális sorrendjét. Így akár 30 százalék időmegtakarítás is elérhető.

Teljesen automatizált hajlítócella: A Bending Cell éppúgy ideális feladatlisták feldolgozására, mint változó nagyságú megbízásokhoz – kis darabszámoktól egészen nagy sorozatokig

A kezdeti offline programozás után a Bending Cell teljesen önállóan dolgozik. Miközben a robot a hajlítást végzi, a dolgozók a többi feladattal foglalkozhatnak – lemezek vagy alkatrészek oda- vagy elszállításával, a lézeres vágógép vagy a hegesztőberendezés kezelésével. A Bending Cell számára nem jelent gondot, ha éjszakai műszakokban különböző alkatrészeken változó munkafeladatokat kell végezni. A hajlítócella megbirkózik az úgynevezett kitgyártással is, amikor egy komplett termék minden alkatrészét visszatérő ciklusokban kell elkészíteni.

Elképzelhető, hogy milyen egyszerű a kezelés, hiszen a robot és az élhajlító gép vezérlésének kezelése egy és ugyanazon érintőképernyőn történik. A ByVision Bending kezelőfelület minden időpontban áttekintést ad a felhasználónak a feladat aktuális állapotáról és a hátralevő gyártási időről, kívánságra mobil végberendezéseken is. Új feladatok adatai a folyamatban levő gyártás megszakítása nélkül importálhatók.

Ismétlési pontosság a tökéletes alkatrészekért

A lemezmegmunkáló ipar minőségi elvárásai magasak. Már a tizedtartomány-beli szöghibák is reklamációkhoz vezethetnek. A Bending Cell átadja a múltnak a minőség-ellenőrzés kellemetlen meglepetéseit, a hajlítócella igen nagy ismétlési pontossággal dolgozik: Az első alkatrész ugyanolyan tökéletes, mint az ezredik.

Fürge és önálló: A 7 tengelyes robot maximum 270 kilogrammos terhekhez használható, és önálló megfogó-, illetve szerszámváltásra képes

A Bending Cell megbízhatóan valósítja meg az offline programozásban előírtakat. A rendkívül pontos LAMS szögmérő rendszer gondoskodik róla, hogy a hajlítás során minden kritikus tényező kompenzálásra kerüljön – a megmunkálandó lemezek eltérő visszarugózási tényezőitől a gyártócsarnok hőmérséklet-ingadozásaiig. A minőség-ellenőrzés a hajlítócella elválaszthatatlan tartozéka, mivel a szoftver jegyzőkönyvezi a végső szögeket.

Moduláris felépítés a nagyobb rugalmasság érdekében

A változó megmunkálási feladatok rugalmas automatizálási megoldásokat feltételeznek. A Bending Cell moduláris felépítése magas fokú rugalmasságot és rendelkezésre állást biztosít. A teljes felszereltség az Xpert élhajlító présen kívül egy megfogó- és szerszámváltóval ellátott robotot, valamint egy nagy méretű anyagraktárat és szerszámtárat tartalmaz. Az egyes modulok egyenként is beszerezhetők, és igény szerint utólag egyszerűen felszerelhetők. Így a megfogó- és szerszámváltó vagy az anyagraktár és szerszámtár utólagos integrálása probléma nélkül megoldható.

A moduláris felépítés révén a Bending Cell egyedileg a gyártóüzem igényeihez igazítható, a teljesítményt is beleértve. A választék öt különböző, 90 és 270 kilogramm közötti terhelhetőségű robotkivitelből áll. Az automatizálási megoldás az Xpert és Xpert Pro élhajlító prések számára a 100-as, 150-es, 250-es és 320-as kivitelekben áll rendelkezésre. A maximális préserő így 320 tonna, a maximális hajlítási hossz pedig 3 méter. Aki megfelelő Xpert gépet használ, utólag egyszerűen felszerelheti az automatizálási megoldást.

Mindent kézben tartva: A Bending Cell igény szerint öt-nyolc megfogóállomással szerelhető fel. Így a legkülönbözőbb formájú és méretű alkatrészek teljesen automatikus megmunkálására alkalmas

Komplett automatizálási koncepció egy kézből

A sok szakács elsózza az ételt – ez az automatizálásra is érvényes, mert egy automatizálási megoldás megvalósítására gyakran a legkülönfélébb ajánlattevők jelentkeznek. A szervizszolgáltatások esetében gyakran nem világos, hogy ki az illetékes, és a felelősséget ide-oda tologatják. Az ügyfelek számára ez nagy bosszúság, amely időigényes és idegőrlő.

A Bending Cell kizárja az ilyen kellemetlen késedelmeket, mert csak egyetlen tárgyalópartner létezik: a Bystronic szállítja az élhajlító prést, az automatizálást, a szervizt és a teljes körű tanácsadást egy kézből. Mindegy, hogy szervizszolgáltatásról, a programozáshoz nyújtott támogatásról vagy a meglevő berendezés módosításáról van szó – a Bystronic specialistái mindenre találnak megoldást.

www.bystronic.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek