A megfelelő handlingrendszer mindössze 20 perc alatt

A Handling Guide Online program forradalmasítja a beépítésre kész megoldások mérnöki munkáit

2021. január 01., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás cad CAD/CAM/PLM Festo handling mechatronika összeszerelés

A technikusok és mérnökök szinte azonnal, rekordtempóban találhatják meg a megfelelő beépítésre kész handlingrendszert a projektmérnökség és tervezés területén. Intelligens és intuitív módon rendelhetnek új rendszermegoldásokat az új Festo Handling Guide Online segítségével – az értéklánc megszakítása nélkül, hiszen az új konfiguráló és rendelési platform a Festo online termékkatalógusába integrálódik.

A komplex, magasan automatizált szerelősorok gyártói – mint például a Festo scharnhauseni gyárában alkalmazott VUVG szelep összeszerelő sorok – különösen örülnek annak, hogy az új szoftvereszköz lehetővé teszi számukra, hogy drasztikusan csökkentsék a piacra jutási idejüket. Ezek az összeszerelő sorok akár 20 handlingportált is tartalmaznak. A hagyományos módszerekkel végzett mérnöki költségek viszonylag magasak voltak, de ezt a Festo Handling Guide Online szoftver forradalmasította.

A megfelelő, szabványos handlingrendszer – a CAD-modellt is beleértve – mindössze néhány kattintással, csupán 20 perc alatt megtalálható. A múltban 10-15 napot igénybe vevő lépések – mint az ajánlatkérés, az elrendezés, az árajánlat és a CAD-tervezés – végrehajtásának időtartama forradalmi módon 20 percre csökkent a Handling Guide Online szoftvernek köszönhetően.

Gyorsabb piacra jutás

A Handling Guide Online a szabványosított handlingrendszerek segítségével teljesen új távlatokat nyit. Forradalmasítja az összeszerelési és kiszállítási időket, melyek így közel két hónapról csupán néhány hétre csökkennek. Az új szabványtermékek a paraméterezés és az üzembe helyezés idejét is lerövidítik. Így a gép- és berendezésgyártók drasztikusan kb. 70%-kal tudják csökkenteni a piacra jutáshoz szükséges időt az integrált handlingrendszerek terén.

A vadonatúj mérnöki eszköznek köszönhetően a tervezőmérnökök időt és teret nyernek, hogy kreativitást vihessenek a tervezésbe és a projektmérnöki folyamatokba vállalataik technológiai szakértelmének legfontosabb területein. A katalógusok böngészése, a fárasztó beszállítói ajánlatkérések, az egyes komponensek megrendelése és a feladatok kezelésére szolgáló összetett egyedi konstrukciók már örökre a múlt részeivé válnak.

Intuitív szoftver

A mérnöki költségek nagy része eltűnik, és nincs szükség részletes termékismeretre sem. A strukturált adatlekérdezést biztosító intuitív szoftver biztosítja a megfelelő komponensek megbízható kiválasztását a moduláris handlingrendszerből. A nettó árak közvetlen lekérdezése tervezési biztonságot nyújt.

Három lépés a megfelelő handlingrendszerig

Csupán három lépésre van szükség a teljeskörűen konfigurált handlingrendszer összeállításához. Az első lépés során a mérnök kiválasztja a handlingrendszer kívánt típusát, és megadja az alkalmazásadatokat a szoftvernek. Az eszköz számításokkal meghatározza a megfelelő handlingrendszereket, az árat is beleértve.

A második lépés során a tervező kiválasztja a javaslatok közül a legalkalmasabb handlingrendszert. Az adatlap és a megfelelően konfigurált CAD-modell azonnal elérhetővé válik, és letölthető minden gyakori adatformátumban az ügyfél saját tervezőrendszerébe való közvetlen integrációhoz. A harmadik lépés során a mérnök konfigurálja a kiválasztott rendszert további lehetőségekkel a saját igényei szerint.

A kiválasztott handlingrendszer ezután a bevásárlókosárba kerül. A bevásárlókosár-funkció használatára 2015 második negyedévétől van lehetőség. Egy utolsó kattintás a Festo vállalathoz irányítja a megrendelést. A Festo handlingszakértői leszállítják a beépítésre kész rendszert a felhasználói dokumentációt is beleértve rendkívül rövid határidővel.

Egyéni kialakítás

A rugalmas szabványtermékek mellett a Festo olyan handlingrendszereket is kifejleszt, amelyek teljesen egyedi, iparág-specifikus követelményeken alapulnak – például szabadon definiálható tengelygeometriákkal rendelkeznek a rövidebb ciklusidőkhöz, vagy minimális helyigénnyel bírnak a gépekbe történő integrációhoz –, beleértve a tökéletesen összehangolt egyedi megoldásokat a megfogáshoz, forgatáshoz és vákuumhoz, valamint az intelligens kompakt kamerákkal történő képfeldolgozást a minőség-ellenőrzéshez és a szállítószalag felügyeletéhez.

Amennyiben a szoftverben javasolt handlingrendszerek a számos lehetőség ellenére sem felelnek meg a meghatározott követelményeknek, a tervezőmérnök egyetlen kattintással továbbítani tudja a megadott alkalmazásadatokat a Festo handlingszakértőinek, hogy személyre szabott árajánlatot kérjen.

Üzembe helyezési szolgáltatás

A folyamatköltségeket csökkentik üzembe helyezési szolgáltatásaink, amelyeket képzett szakembereink biztosítanak. Emellett a rendszer termelékenysége is megnő. A szolgáltatás magában foglalja a vezetékezés, a csatlakozások, az úthossz és az energialáncok vizsgálatát, a tengelyek konfigurációját és paraméterezését, a vezérlőparaméterek és a homing, valamint a tengelyműködés optimalizálását tesztmódban, az adatok biztonsági mentését és a dokumentációt. Ezáltal a felhasználók munkaterhe csökken, így több idejük és mozgásterük marad a vállalat alapvető üzleti tevékenységét érintő egyéb feladatok ellátására.

Összeszerelő sorok a scharnhauseni technológiai gyárban

A 30 méteres összeszerelő sorokon akár nyolc gyártócella is található egymás mellett, ahol az egyes szelepek összeszerelésére szolgáló mozgásszekvenciákat vezérlik és hajtják végre. Ez magában foglalja a házak zsírral való permetezését, a ház összepréselését és a tömítések behelyezését, valamint a megfelelő folyamat-ellenőrzési eljárások biztosítását. Az automatizálási szakemberek a cellákat mind a hardverben, mind a szoftverben moduláris felépítéssel hozták létre és kapcsolták hálózatba.

Az egyes folyamatok függetlenül vannak beállítva, míg a cellák interfészei szabványosítottak. Lehetőség van a cellák különösebb erőfeszítés nélkül történő átalakítására, cseréjére vagy kiterjesztésére. Már nem kell betervezni egy időablakot a szerszámcserére sem, mivel a rendszer az adott ciklusidő alatt önmaga cserél szerszámot. A következetes szabványosítási folyamat azt jelenti, hogy szükség esetén akár más gyártók által készített szerelőcellákat vagy modulokat is integrálni lehet.

Megfelelő zsírzás

A dugattyúk kenésére a Festo szakértői okos módszert alkalmaznak az automatizált összeszerelési folyamatban: a speciális zsírt egy fűthető permetezőrendszer finoman porlasztja, és szórófejekkel biztonságosan és pontosan viszi fel. Az ehhez a gyártási lépéshez tartozó folyamatadatok állandó ellenőrzés alatt állnak. Így az élettartamtesztek során a mágnesszelepek ötször jobban teljesítenek, mint korábban. A szelepek tesztelésére az utolsó gyártási lépés után egy innovatív tesztrendszer lett kifejlesztve, amellyel csupán néhány másodpercre csökkenthető az ehhez szükséges idő.

Minden nyomon követhető

A tervezési fázistól kezdve a szakértők magas energiahatékonysági szintet biztosítottak az összeszerelő sorokon. Az egyes egységek energiafogyasztását ma már külön-külön is meg lehet határozni. A lehetséges szivárgásokat automatikusan észlelik, miközben folyamatosan figyelik a nyomást és az áramlási sebességet. A helyileg alkalmazott szeleptömbök jelentős mértékben csökkentik a gépek sűrítettlevegő-fogyasztását.

A kameráknak és a lézeres érzékelőknek köszönhetően minden egyes összeszerelési lépést azonnal, késedelem nélkül ellenőrizni lehet. Vonalkódot és RFID- (rádiófrekvenciás azonosítás) csipeket használnak a teljes gyártási folyamat során és azon túl, a szállítótól az ügyfélig a tételadatok, a folyamatparaméterek és az összes vizsgálati eredmény rögzítéséhez. A kedvezőtlen gyártási tendenciák tehát már korán felismerhetők, a selejt vagy újrafeldolgozás pedig elkerülhető.

https://www.festo.hu/hgo

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek