A folyamatos fejlesztés eredménye

A vezérlés és programszerkesztés megtanulható néhány nap alatt

2016. december 05., hétfő, 06:00

Címkék: Sodick szerszámgyártás szikraforgácsolás szikraforgácsoló

A Sodick 2013-ban mutatta be az SL sorozatú gépeket, amelyek elsőként a Smart Linear és Smart Pulse megoldásokkal bevezették a szikraforgácsoló gépek felhasználóit a smart gépek világába. A közelmúltban a Sodick egy modellfrissítést jelentett be: már elérhetőek az ALC400G és az ALC600G modellek.

A gép váza, alapvető felépítése nem változott. Már megszokhattuk a merev Meehanite öntöttvas géptestet, a kerámia alkatrészeket, lineármotorokat. A legfőbb új dizájnelem a 19" vízszintes elrendezésű vezérlés. Ez sokkal ergonomikusabb, mint a függőleges verzió, valamint jobban átláthatók rajta a megmunkálási paraméterek. A nagy méretű érintőképernyőn könnyen navigálhatunk a már megszokott fő- és almenük között. A Sodick gépek mindig is az egyszerű, felhasználóbarát kezelésükről voltak ismertek, egy szikraforgácsoló előképzettséggel rendelkező személynek a vezérlés és programszerkesztés megtanulható 2-3 nap alatt.

A legideálisabb gép lehet

Változott továbbá a gép alsó és felső huzalvezető rendszere. Az új rendszerrel még pontosabb és megbízhatóbb befűzés érhető el, valamint nőtt a huzalvezetők és az áramátadók élettartama, valamint maga a huzal stabilitása is. Ez költségcsökkentést is jelent. Az emberi munkaerő egyre drágább, így a Sodick is egyre nagyobb hangsúlyt fektet az automatizálási megoldásokra. A stabilabb huzalnak és az új tripla P4 terminálnak köszönhetően még jobb felületi minőség érhető el. Az új technológiák folyamatosan fejlesztés alatt vannak. A géppel elérhető Ra 0,1 µm alatti felületi érdesség, így a legtöbb esetben az utómegmunkálás kihagyható. Ahogy a számítógépek, úgy a szerszámgépek is egyre gyorsabbak. Az adatkábelek nagy része már optikai kábel az ALC sorozat gépeiben, így ezen a részen 0-ra csökkennek a kontakthibák. A vezérlés 1 Gbit/sec kommunikációs technológiát használ a szikraköz szabályozásában, így minden pillanatban a legideálisabb megmunkálás érhető el.

A vezérlés

Nem utolsó szempont, hogy a gép letisztult formavilággal rendelkezik, szép megjelenésű eszköz lehet bármelyik szerszámműhelyben. Én személy szerint elfogadnék egyet a nappalimba is…

www.ichungary.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek