Gravírozás nagyban

Részletgazdag rajzolatok akár 3 dimenzióban

2017. december 05., kedd, 06:00

Címkék: gravírozás ic-Hungary ipar 4.0 lézer lézergravírozás lézertechnológia OR-Laser

Az OR-Laser termékpalettáján már közel 10 éve megtalálhatók a lézergravírozó gépek, azóta a paletta egyre szélesebbé vált. A kis méretű gépek mellé megérkezett az akár 1 000 kg-os munkadarabok befogadására képes ORLAS PORTAL.

A szépség is számít

A „2016 Design Award” győztes gép a megjelenésével valóban kellemes arculatot szerezhet bármely műhelynek, a modern tabletszerű vezérlő pedig illeszkedik az ipar 4.0 trendjéhez. A munkatér mérete 800 × 800 × 200 mm, a jelölőmező mérete 700 × 700 mm, így nagyobb vagy több darab egyidejű gravírozása is lehetséges. A lézergravírozó fejet 1 g-nél nagyobb gyorsulású lineármotoros tengelyek vezérlik a kívánt pozícióba, az ismétlési pontosság 1 mikrométer. Az 50 mikrométeres fókuszátmérőnek köszönhetően részletgazdag rajzolatokat alakíthatunk ki akár 3 dimenzióban. Akár további 3 tengelyt is csatlakoztathatunk a géphez a komplexebb geometriák jelöléséhez. A munkaasztal egy masszív gránittömb, amely vibrációmentes, így biztosítja a nagy sebességű, precíz megmunkálást. A kiváló tervezésnek köszönhetően a gép alig 120 cm széles, és ugyanilyen mély. A helyhiány tehát nem akadály…

Megkönnyített felhasználás

A géphez tartozik az integrált ORLAS SUITE szoftver, amellyel egyszerűen beolvashatunk CAD-fájlokat többféle formátumban. Az ORLAS SUITE egy univerzális CAM-szoftver, amely az OR-Laser gépeivel együtt felhasználva kiváló lehetőségeket biztosít. A szoftver fejlesztése során az OR-Laser mérnökei a pályák számításához a legmodernebb és leggyorsabb matematikai algoritmusokat használták, így egy komplexebb felület 3D gravírozásának a gépi kódja is pillanatokon belül elérhető. Egy beépített kamerarendszer segítségével a szoftver automatikusan felismeri és beméri a munkaasztalra helyezett darabokat akkor is, ha azok teljesen rendezetlenül vannak. Így például egy nagyobb sorozatú kis méretű alkatrész gravírozása, jelölése sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Elég csak „beborítani” a munkatérbe. Valós időben figyelhetjük meg és ellenőrizhetjük a megmunkálási folyamatot.

Teljesítmény és változatosság

A megmunkálható anyagok listája igen széles: fa, bármilyen fémötvözet, egyes műanyagok, speciális spray alkalmazásával még üveg és kerámia jelölése sem probléma. Az 50 W-os lézerforrással gyorsan gravírozhatunk akár több tized mélyen is, így a fröccsszerszámgyártóknak is hasznos lehet a gép.

A házon belül fejlesztett szoftver és hardver mindig nagyszerű eredménnyel jár, az OR-Laser ebben az esetben sem okoz csalódást.

www.ichungary.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek