Gazdaságos szikraforgácsoló modelleket mutatott be a Sodick

2018. december 03., hétfő, 06:00

Címkék: forgácsolás ic-Hungary lineáris motor lineártechnika lineártechnológia Sodick szikraforgácsolás szikraforgácsoló

Az újonnan kifejlesztett AD sorozatú süllyesztékes szikraforgácsoló gépek tervezésekor a költségkímélő megoldások alkalmazására helyezték a fő hangsúlyt. A széria a nagy teljesítményű AD35L és AD55L süllyesztékes szikraforgácsoló gépeket tartalmazza.

A lineármotoros modellek a legmodernebb no-flush szikraforgácsoló technológiát és a felhasználóbarát vezérlést nulla elektródakopással és megnövelt megmunkálási sebességgel kombinálják. A Sodick legújabb szikraforgácsoló gépei ezáltal nagyobb gyártási hatékonyságot, drasztikus költségcsökkentést és rövidített szállítási határidőket garantálnak.

Mindkét modell konstrukciója a Sodick saját fejlesztésű merev, lineáris motoros meghajtási technológiáját tartalmazza. A lineárhajtás a nagy sebességű és nagy pontosságú szikraforgácsolás mellett a karbantartásmentes működést is támogatja. Az újonnan vásárolt szerszámgépekre jellemző magas megmunkálási pontosság jellemzően egy-két év után a múlt ködébe vész, ám a lineármotoros technológiával az újszerű állapot hosszú ideig fenntartható. Erre az egyedülálló megbízhatóságra alapozza a Sodick a 10 éves pozicionálási pontossági garanciát.

A gépkonstrukcióban a gép váza egyetlen darabból készült. Mind az ágy-, az asztal- és az oszlopszerkezethez erősen bordázott, nagy szilárdságú öntvényanyagokat használtak fel. A merev gépszerkezet hosszú távon is biztosítja a precíz megmunkáláshoz előírt pontosságot.

Minden Sodick süllyesztékes szikraforgácsoló gépen bevett és szabványos rendszernek számít a gyártó nulla elektródakopás technológiája. A megoldás által a Sodick gépek grafit- vagy rézelektródák alkalmazásakor gyakorlatilag nulla elektródakopás mellett képesek acél anyagok szikraforgácsolására. A minimálisra leszorított kopás eredményeképpen kevesebb elektródára lesz szükség, ami csökkenti a gyártási költségeket. Bizonyos esetekben minössze egyetlen elektróda is elegendő. A kopás minimalizálását a Sodick csúcsmodern vezérlési technológiája teszi lehetővé, ami stabilizálja a rendkívül magas impulzusidőket. Ezáltal csökkenthető a kisülések indításának és megszüntetésének mennyisége. A múltban a vezérléstechnika még közel sem volt ennyire fejlett, és a nagy impulzusidők alkalmazása instabil megmunkálási folyamatot eredményezett, ami lekorlátozta az elérhető termelékenységi szintet is. Napjainkban azonban az SGF (nano kopár áramkör) technológiának köszönhetően stabilizálhatók az impulzusidők, ami gyakorlatilag nulla elektródakopást eredményez.

Az AD35L süllyesztékes szikraforgácsoló gép X/Y/Z irányú mozgástartománya 350 × 250 × 270 mm, a benne megmunkálható munkadarab maximális súlya 550 kg. Az AD55L modell esetében a mozgástartomány már 600 × 400 × 400 mm, a munkadarab maximális tömege pedig akár 1 000 kg is lehet.

www.ichungary.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek