Futóművek futószalagon

Felavatták a ThyssenKrupp új győri gyárát

2013. június 21., péntek, 17:07

Címkék: Audi AG autóipar beszállítói ipar futómű gyáravatás győr ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. Turóczy László

Az avatóünnepséget követően megkezdődött a termelés pénteken a német ThyssenKrupp konszern 1,2 milliárd forintból kialakított új győri üzemében, amely az Audi közeli járműgyárát látja el futóműrendszerekkel.

 
A futószalagra, just-in sequence rendszerben termelő létesítményből a megrendeléstől számított 176. percben az Audi gyártósorához kerülnek a frissen összeszerelt komponensek - emlékeztetett az avatóünnepségen Thomas Müller, a ThyssenKrupp Automotive Systems GmbH vezérigazgatója. Közölte: a következő időszakban 120 millió eurós éves forgalmat várnak a győri üzemtől.
 
Elindult az első műszak az új gyárban
 
 
Ez az üzem megtestesíti a magyar kormányzat célkitűzéseit, amelyek egyik lényegi eleme, hogy a foglalkoztatottságot növelő és gazdasági növekedést hozó, magas hozzáadott érték arányt igénylő ágazatokat hozzanak be az országba - mondta Turóczy László, a nemzetgazdasági tárca versenyképességért felelős helyettes államtitkára. Hozzátette: az Európai Unió is felismerte a termelő ágazatok fontosságát, így elindult a térség újraiparosítása, és kitért arra is: az ipari termelésben Magyarországon meghatározó szerepe van a járműiparnak, ezen belül is a német cégeknek. 
 
Horváth Péter gyárigazgató elmondta: a 4100 négyzetméteres bérelt csarnokterület elegendő a jelenleg ismert megrendelés-állomány kielégítéséhez. Az induláskor 53 munkatársuk közvetlenül vesz részt a termelésben, a vezetők és irodai munkatársak száma nem éri el a tízet. Hozzátette: az üzemben napi 450 első és hátsó futómű készül a járműgyártó számára. A ThyssenKrupp tájékoztatása szerint jelenleg az A3 limuzin modellhez szállít egységeket az üzem, ez az év utolsó negyedében az A3 Cabrióval, jövőre pedig a TT-vel egészül ki. A futóműváltozatok száma - elsősorban a lengéscsillapítók és a rugók sokfélesége miatt - több ezer is lehet.
 
A német ThyssenKrupp konszern éves árbevétele mintegy 12 ezer milliárd forint, a vállalatbirodalom 150 ezer embert alkalmaz a világ 80 országában. A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp magyarországi érdekeltsége, a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. teljes árbevétele exportból származik, tavaly (a szeptember 30-án zárult üzleti évben) 5,6 milliárd forint volt, a megelőző évi 4,9 millió forint után, a mérleg szerinti eredmény mindkét évben mintegy 174 millió forintot tett ki. 
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek