Ellenálláshegesztés világszínvonalon

Csúcstechnológiával fejleszti gyártósorait a MarronePower

2013. szeptember 16., hétfő, 08:49

Címkék: CNC-megmunkálóközpont ellenálláshegesztés fanuc robotics ipari ponthegesztés MarronePower Kft. megmunkálás

Idén 28 millió forintos beruházással fejlesztette magyarországi gyártósorait az ipari használatra szánt ponthegesztő elektródák gyártásával foglalkozó MarronePower Kft. - közölte a cég.

 
A japán robotgépes innováció megvalósításához a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán 40 százalékos, 11 millió forintos támogatást nyert. A 2009-ben alakult vállalat az ipar számára gyárt ponthegesztő elektródákat, különböző anyagokból: wolfram, wolfram-réz, molibdén, és különféle rézötvözetek. 
Barna László, a MarronePower Kft. ügyvezetője elmondta: a wolfram- és wolfram-réz elektródák pontos megmunkálása csak CNC vezérlésű szikraforgácsolással végezhető el. A cég erre szolgáló gépparkja most új egységgel bővült. Barna László kiemelte, hogy a CNC vezérlésű, japán Fanuc Robdrill megmunkáló központ világszínvonalon is a legkorszerűbbek közé tartozik. Az elkészült munkadarabokat ezentúl helyben tesztelik, ami költséghatékony, ráadásul azonnali visszajelzéseket kapnak a minőségről. A gépbeszerzés után jelentősen erősödhetnek a cég piaci pozíciói, várhatóan öt százalékkal javul az üzleti eredmény és a gyarapodó megrendeléseknek köszönhetően két fővel bővülhet a munkatársak létszáma - tette hozzá.
A jelenleg 13 főt foglalkoztató vállalkozás a válság ellenére növelte nyereségét tavaly: a korábbi 39-ről 55 millió forintra. A céginformáció adatai szerint az elektródagyártó árbevétele 2012-ben 253 millió forint volt.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek