Zökkenőmentes csomagfeladás világszerte

2020. február 04., kedd, 06:00

Címkék: anyagmozgatás Blickle e-kereskedelem görgő kereskedelem logisztika posta ROLL-N

A postai logisztika számára készített egyedi Blickle acéllemez forgóvillás görgők növelik az online kereskedelmi cégek kapacitását és áteresztőképességét.

Az ügyfél

…egy tőzsdén jegyzett amerikai székhelyű online kereskedelmi cég nagyon széles termékválasztékkal. Az online vállalat integrált felületén keresztül magánszemélyek és más cégek is értékesíthetik új és használt termékeiket. A csomagküldő cég 2017-ben a 136 milliárd dolláros forgalmával, közel 655 000 alkalmazottjával és 2,4 milliárd dolláros nyereségével a világ legnagyobb vállalatainak listáján a 83. helyen állt.

A felhasználás

Az online kereskedelmi cég jelenleg a logisztikai és szállítási tevékenységeinek masszív kiépítésén dolgozik, hogy a logisztikai folyamatai függetlenebbé váljanak. A légi teherszállítás és az új logisztikai központok jelentős beruházásai mellett a megrendelt termékek közvetlenül a vásárló részére történő kiszállítására vonatkozó intézkedések is a program részét képezik. Európában, egészen pontosan Angliában az ügyfél már el is indította az első saját értékesítési hálózatát.

A cég pályázatot írt ki a saját csomagszállító kocsijai elkészítéséhez szükséges görgők legyártására. Egy kocsin két forgóvillás görgőből, egy irányrögzítővel ellátott forgóvillás görgőből és egy irányrögzítővel ellátott antisztatikus forgóvillás görgőből álló szett kerülne felszerelésre. Különleges követelmény volt az alacsony gördülési és fordulási ellenállás, egy megbízható irányrögzítő és a cég színére festett futófelület. Ezek mellett a fordulási ellenállás nem haladhatott meg egy bizonyos értéket.

A megoldásunk

A Blickle eredményesen tudott érvényesülni a versenytársakkal szemben. A technikai megoldás mellett az ügyfélnek fontos volt, hogy a kiválasztott gyártó a postai logisztikában is kiismerje magát, és mindemellett képes legyen rövid idő alatt nagy darabszámot szállítani.

Az ügyfél elvárásainak megfelelően a Blickle tervezőrészlege egy egyedi L-ALTH forgóvillás görgőt fejlesztett, amelyben a villába szerelt ALTH kerék optimalizált gördülési ellenállású futófelület-geometriával készült, ami a standard kerékkel összehasonlítva domborúbb futófelületet jelent. Emellett a Blickle mérnökei egy speciális irányrögzítőt fejlesztettek, ami egy sodrony segítségével működik.

Az eredmény

Az első megrendelés alkalmával a Blickle 10 000 darabot gyártott le az egyedi L-ALTH görgőkből, és a szállítás ütemterv szerint zajlott. Az online kereskedő Anglián túl más európai országban is ki fogja terjeszteni a szállítási tevékenységét. Az ügyfél a Blickle sűrű képviselői hálózatának és hozzáértő szakembereinek köszönhetően világszerte közvetlen ügyféltámogatásban részesül.

ROLL-N Ipari Kerekek Kft.

Hunor u. 44–46.

H-1037 Budapest

Tel.: +36 1 453-0169

E-mail: info@roll-n.hu

www.roll-n.hu

www.blickle.hu


Az L-ALTH 160K-929082, az L-ALTH 160K-RI-926440 és az L-ALTH 160K-RI-AS-926446 acéllemez forgóvillás görgők előnyei és technikai információi:

  • kopásálló poliuretán futófelület (Blickle Extrathan®) a cég színére festve;
  • alacsonyabb gördülési és fordulási ellenállás az egyedi kerék optimalizált futófelület-geometriájának köszönhetően;
  • megbízható irányrögzítő, sodronyos működtetéssel.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek