Új munkahelyek 106 millió forintos beruházással

A DHL a Beiersdorf kelet-közép európai csoportjának új logisztikai partnere

2012. június 11., hétfő, 13:19

Címkék: BDF Beiersdorf dhl

A kínai Huawei-jel kötött megállapodás után a DHL Supply Chain újabb globális cég számára nyújt logisztikai szolgáltatásokat. A német Beiersdorf (BDF) Magyarországra helyezi jelenleg Bécsben működő regionális disztribúciós raktárát. 2013 márciusától a DHL Supply Chain Magyarország Kft. (DSC) üllői központi raktárából látják el Európa számos országát a BDF kozmetikai termékeivel és orvostechnikai eszközeivel.

Magyarország földrajzi és gazdasági adottságai mellett a hazai és regionális DSC csapat szakmai felkészültsége, illetve a DHL nyújtotta szolgáltatások minősége miatt döntött hazánk mellett a német szépségipari óriás.  A DSC kozmetikai termékek és veszélyes áruk tárolásában szerzett tapasztalata szintén jelentős mértékben hozzájárult az együttműködés kialakításához.

A BDF annak ellenére döntött a váltásról, hogy az osztrák piac kiemelkedő szerepet játszik a cég életében. Az ausztriai redisztribúciós központ áthelyezése elsősorban költséghatékonysági célokat szolgál, és hazánk mellett cseh illetve szlovák helyszínek is felmerültek, mint lehetséges opciók.

Az új megállapodás 35-50 új, állandó munkahely létrehozását teszi lehetővé a logisztikai cég számára.

”Habár az új megbízás kapacitásbővítést nem tett szükségessé, közel 106 millió forintos beruházást hajtottunk végre, hogy kialakítsuk a szükséges feltételeket a BDF termékeinek megfelelő tárolásához.  E folyamat végén az üllői raktárunk meg fog felelni a legszigorúbb magyar és nemzetközi előírásoknak egyaránt” – mondta el Ujszászi Ferenc, a DSC üzletfejlesztési igazgatója.

Összesen 12 országot látnak majd el a DSC üllői raktárából a BDF termékeivel, többek között Ausztriát, Romániát, Albániát és a teljes balkáni régiót.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek