Sokoldalú raktárkapacitás a megbízható szállításhoz

Karos állványok alumínium profilokhoz

2020. június 29., hétfő, 06:00

Címkék: állvány alumínium logisztika OHRA raktár raktárlogisztika raktártechnika

A mejo Metall Josten alumínium rajzprofilok és egyedi alumínium profilok gyártásával és szállításával foglalkozó vállalat, amely új logisztikai központjával megsokszorozta raktárterületét. Az akár 6100 mm hosszú és 1,5 tonna súlyú, extrudált profil kötegek tárolásához a vállalat az OHRA karos állványait választotta.

Különösen meggyőző a beakasztható karok variálhatósága, valamint az a lehetőség, hogy az állványok a mejo cég egyedi igényeihez szabhatók. Az ily módon jelentősen kibővített tárolási lehetőségeknek köszönhetően a mejo ezentúl kereken 4800 tonna súlyú alumínium profilt tárolhat, ezzel biztosítva ügyfeleinek a folyamatos, megbízható szállítást.

Miután a vállalat düsseldorfi központja elérte raktárkapacitásának határait, a mejo úgy döntött, hogy Viersenben új logisztikai központot létesít. A raktár mérete a korábbi düsseldorfi központ méretének háromszorosa és 3200 négyzetméteres területen elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy a tárolás és gyártás jövőbeli igényeit megfelelően kielégítse.

Mivel az OHRA karos állványai a régi telephelyen a profilkötegek tárolása terén már bizonyítottak, a mejo új raktárát is az európai piacvezető cég karos állványaival szerelte fel. A fémkereskedelemben gyakran alkalmazott, teljesen automatizált magaspolcos raktárakkal összehasonlítva az OHRA karos állványai a mejo vállalat számára gazdaságosabb használatot tesznek lehetővé. Nagyon meggyőzőek továbbá a szabadon beakasztható karok, amelyek elhelyezése szerszám nélkül változtatható, miáltal elkerülhető az áruk sérülése, mivel azok esetleges ütközés esetén rugalmas módon „kitérnek”.

Az összesen tizenegy darab, egy- és kétoldalas, egységenként akár 36,8 m hosszú állványokat a tengelytávolság, magasság és a karok teherbírása szempontjából a mejo igényeihez igazították. Az 1500 mm hosszú karokat is a raktározott profil kötegek egyedi szélességéhez szabták. Minden tehertartó elemnél perforálatlan acélprofilt alkalmaztak, így (a padlóval együtt) tizenegy tároló szinttel rendelkező, 7840 mm-es állványmagasságot sikerült kialakítani.

Az új telephely raktárkapacitása révén a vállalat további növekedéséhez és az egyszerűbb logisztikai folyamatok alkalmazásához megfelelő feltételeket teremt.

www.ohra.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek