Raktármodernizáció a VAHLE Csoportnál

A logisztikai felületek megkétszerezése a darabáru-raktárban

2019. július 20., szombat, 15:00

Címkék: anyagmozgatás EDA. logisztika Jungheinrich raktár raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika

A PAUL VAHLE GmbH &Co. KG Kamenben üzembe helyezte Európa egyik legmodernebb anyagáramlási rendszerét. Ezzel a 2,5 millió eurós raktármodernizálás hivatalosan is befejeződött. A mobil ipari alkalmazásokat forgalmazó vállalat ebből a raktárból látja el a gyártást különböző komponensekkel.

A komissiózás automatikusan zajlik a Jungheinrich  legújabb raktártechnológiájának segítségével. A létesítmény hivatalos megnyitóján számos politikai, gazdasági vezető és a vállalat vezetése is részt vett.

„Ezzel az innovációval a VAHLE nagy lépést tett a jövőbe és megalapozta a teljes gyártási és raktározási folyamatának fenntartható optimalizálását” - nyilatkozta Achim Dries, a Paul VAHLE GmbH & Co.KG ügyvezető igazgatója. Az új rendszer központi része egy 7.314 tárhellyel rendelkező automata darabáruraktár. Dupla mélységben, illetve keresztirányban négyszeres mélységben tárolt ládák mérete 600 x 400 és 300 x 400 milliméter, melyeket a kategória leggyorsabb felrakógépe, a Jungheinrich STC felrakógép szolgál ki. A felrakógép menetsebessége 6 méter másodpercenként. Emellett épült egy széles folyosós raktár karos állványokkal a szálanyagok tárolására és egy úgy nevezett átfolyó rendszerű görgős állvány. A modernizálásnak köszönhetően a logisztikai felület 3.500 négyzetméterre nőtt, szinte megduplázódott.

A Vahle GmbH & Co.KG új automata darabáru-raktárának ünnepélyes átadása (balról jobbra): Mirko Becker, Jungheinrich projektvezetője, Achim Dries, CEO Vahle Group, Joachim Krieger, Igazgató Vahle Group, Elke Kappen, Kamen polgármestere, Uwe Dieckmann, Vahle

A darabáru-tároló rendszer üzembe helyezésével a VAHLE a világon az első olyan vállalat, amely a 2018-ban bemutatott STC típusú felrakógépet alkalmazza” - mondta Jürgen Wagenknecht, a Jungheinrich projektvezetője. A berendezés úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonságokhoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a hagyományos rendszerekhez képest 25 százalékkal csökkentettük” - folytatta Dries.

Az energiaátvitelt a VAHLE áramvezető sínrendszere, a vConductor VKS6 biztosítja. „A piacon jelenleg elérhető legjobb komponenseket építettük be. Ily módon nemcsak a darabáruraktár teljesítőképességét biztosítjuk, hanem működés közben is meg tudjuk mutatni ügyfeleinknek az áramvezető sínrendszert.”

Térkihasználás szempontjából is maximálisan hatékony a rendszer. A sínek innovatív kialakításának és az oszloplábnál beépített omega meghajtásnak köszönhetően a felrakógép kategóriájában a legkisebb alsó tárolási szintet biztosítja. Az eredmény kisebb helyigény nagyobb raktárkapacitás és forgalom mellett. Emellett a megrendelések kiszállítása során is növekedett a komissiózási teljesítmény. Az automata darabáru-raktárral párhuzamosan egy modern pick-to-light berendezés is telepítésre került, melyet egy gyorsan forgó alkatrészek tárolására alkalmas átfolyó rendszerű görgős állvánnyal kötöttek össze.

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek