Raklapos és karos állványok papírtekercsekhez és nyomdai anyagokhoz

Forever: Akár 30%-kal nagyobb raktárkapacitás

2020. március 09., hétfő, 17:51

Címkék: állvány OHRA papír papírgyártás papíripar raktár raktári rendszerek raktárlogisztika raktározás raktártechnika

A színes fénymásolókhoz, lézernyomtatókhoz és más nyomtatási rendszerekhez transzferanyagokat gyártó Forever GmbH saját raktárépületét az OHRA karos és raklapos állványaival szerelte fel. Ezek az állványok melegen hengerelt idomacélokból készülnek, és megfelelő teherbírást biztosítanak a tonnányi súlyú papírtekercsek és konténerek biztonságos tárolásához.

Mivel az állványok valamennyi mérete egyéni igényekre szabható, a rendszer a rendelkezésre álló helyet úgy használja ki, hogy a raktárkapacitás a korábbi állványrendszerhez képest több mint 30%-kal nagyobb. A Forever számára emellett az OHRA állványok biztonságossága is fontos szempont volt: A melegen hengerelt OHRA acél állványok ütközéskor rugalmasságuknak köszönhetően nem deformálódnak, és megőrzik nagyfokú függőleges terhelhetőségüket. Ennek eredményeképp kevésbé sérülnek az állványok, ez pedig fokozottabb áruvédelmet jelent a Forever számára.

A színes fénymásolókhoz, lézernyomtatókhoz és más nyomtatási rendszerekhez transzferanyagokat gyártó Forever GmbH saját raktárépületét az OHRA karos és raklapos állványaival szerelte fel. A melegen hengerelt idomacél szerkezet megfelelő teherbírást biztosít a tonnányi súlyú papírtekercsek és konténerek biztonságos tárolásához. Mivel az állványok valamennyi mérete egyéni igényekhez szabható, a rendszer nagyon jól kihasználja a rendelkezésre álló tárolóteret, így a vállalat a meglévő raktárában 30%-kal nagyobb raktárkapacitást érhetett el.

A Forever nemzetközi szinten sikeres vállalkozás a digitális transzfernyomás területén, termékeit több mint 100 országban értékesíti ügyfeleinek. Ennek megfelelően jelentősen növelnie kellett a papír és a szükséges vegyszerek tárolásához a raktárkapacitását. A vállalat nemcsak új raktárcsarnokot épített, hanem az állványokat is kicserélte a régi raktárban. A Forever ehhez az OHRA állványrendszereit választotta. A tehertartó elemeknél a melegen hengerelt acélprofilok alkalmazásának köszönhetően az állványok rendkívül teherbíróak, ami elengedhetetlen a 1,5 tonna súlyú konténerek és az 1,3 tonna súlyú papírtekercsek raklapos állványokon történő biztonságos tárolásához. A karos állványon továbbá biztonságosan tárolhatóak az akár 160 cm széles és 800 kg súlyú papírtekercsek is: ehhez a karokat kör alakúra formáztuk. A karok végén lévő, bükkfából készült csonka kúp biztosítja a papírcsövek és papírtekercsek könnyű elhelyezését a karokon. A 26,4 m hosszú és 5 m magas karos állvány összesen 92 papírtekercs tárolására képes. Az OHRA kifejezetten a Forever vállalat (hely)igényeire szabta mind a karos, mind pedig a raklapos állványait, a Forever minden méretet maga határozhatott meg. Így a rendelkezésre álló hely a lehető legjobban ki tudták használni, és a raktárkapacitás a meglévő raktárterületen a korábbi állványrendszerhez képest több, mint 30%-kal nőtt.

A Forever számára emellett az OHRA állványok biztonságossága is fontos szempont volt: A nehéz konténerek és papírtekercsek targoncával vagy elektromos emelővel történő mozgatása során fennáll a veszélye annak, hogy a termékek az állványoknak ütköznek. Azonban a melegen hengerelt OHRA acél állványok rugalmasságuknak köszönhetően nem deformálódnak, és ütközés során is megőrzik a nagyfokú függőleges terhelhetőségre vonatkozó kedvező tulajdonságaikat. Ezáltal a Forevernél elérték, hogy az állványokban kevesebb kár keletkezzen. Ez a vállalat számára ugyancsak fokozottabb áruvédelmet jelent.

www.ohra.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek