Növelje a termelékenységet olyan eszközzel, ami mindig kéznél van

2017. október 24., kedd, 11:34

Címkék: felület felülettisztítás tisztítás tisztítástechnológia tisztítóeszköz Tork törlőkendő

A hazánkban is egyre népszerűbb lean menedzsment és az úgynevezett 5S módszer évek óta alkalmazott vállalatirányítási filozófia, mely a hatékony munkavégzési kultúra kialakítását célozza meg és alkalmazza vezetői és dolgozói szinten. Van azonban egy olyan rejtett terület, ahol elsőre nem is gondolnánk, mégis kézzelfogható eredményeket érhetünk el hatékonyság és termelékenység növelés terén.

Az európai ipari vállalatok tavaly 140 milliárd eurót költöttek technológiai fejlesztésre, rengeteg komplex projektet vezettek be, de kevesen néztek az olyan háttértevékenységekben rejlő lehetőségek részleteibe, mint a karbantartás és a tisztítás: Igen, a gépek megfelelő takarításával az adott feladatra kiválasztott legjobb kendővel és praktikus, mindig kéznél lévő adagolókkal a munkatársak arra fordíthatják energiájukat, ami igazán fontos: a termelésre. Nem veszítenek értékes perceket azzal, hogy fel-alá járkálnak a megfelelő tisztító eszközök után kutatva, az üzem területén felhalmozott rongykupacok pedig nem jelentenek többé egészség és munkavédelmi, valamint biztonsági kockázatot.

A Swerea Research Institute független kutatóintézet tesztjein a Tork nagyteljesítményű tisztítókendők termelékenységnövelésre gyakorolt hatását vizsgálták a különféle rongyokhoz képest. A teszteken többek között a festékek és egyéb anyagok eltávolításához szükséges időt mérték le:

A rongyokhoz képest tisztítókendőkkel az oldószer felhasználás mennyisége is lényegesen kevesebbnek bizonyult, ami nemcsak költségcsökkentő, de környezetkímélő is:

A munkatársaknak is kevesebb erőfeszítésbe telt a szennyeződés eltávolítása, ezáltal hatékonyabban végezték munkájukat:

Gyorsabb tisztítás

A Tork exelCLEAN® szabadalmaztatott habszövet technológiát alkalmazó tisztítókendőivel a rongyokhoz és bérrongyokhoz képest gyorsabban érhető el professzionális eredmény, csomagolásuk révén könnyebben szállíthatók és tárolhatók.

Kevesebb helyigény

Az új, tömörített Tork csomagokkal ötször annyi hely takarítható meg, mint a terjedelmes rongykupacokkal, így több hely marad a munkaeszközök és a legyártott termékek tárolására, a lean menedzsment irányelv tehát a helykihasználás szintjén is érvényre jut.

Csökken a hulladék mennyisége

Egy rongy átlagosan nyolcszor nehezebb, mint egy Tork tisztítókendő, melynek használatával tehát a hulladékkezelési költségek is csökkenthetők akár 85%-kal.

A Tork tisztítókendők révén a tisztítási folyamatok hatékonyabbá tehetőek, így az 5S rendszer folyamataiba illeszthetők:

  1. Szortírozás (Sort) A Tork segít kiválasztani a célnak megfelelő terméket minden munkaállomásra, miután a szükségtelen eszközök eltávolítása megtörtént
  2. Szisztematikus rend (Set in order) A tisztítókendőket az adagolókban tárolva fenntartható a higiénia, és megakadályozható a rendezetlenség.
  3. Tisztítás (Shine) Elkerülhetővé tehetőek az előre nem tervezett karbantartási leállások. A tisztítókendők a munkaállomásokon elhelyezve biztosítják a tiszta munkakörülményeket, valamint a szivárgások és hibák gyors kiküszöbölését.
  4. Standardizálás (Standardise) A legjobb munkamódszerek támogatása a megfelelő és mindenki által átlátható tisztítókendő rendszerekkel.
  5. Fenntartás (Sustain) A Tork segít elvégezni a rendszeres ellenőrzést a megfelelő eljárások értékelésére és megőrzésére vonatkozóan.

Kérjen igényeire szabott tanácsadást szakértőinktől és ingyenes termékmintát: barbara.meszaros.ext@essity.com

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek