Nagyobb raktárkapacitás, kevesebb reklamáció

Növelte a raktár áteresztőképességét Magyarország egyik legnagyobb acélkereskedése

2019. november 21., csütörtök, 06:00

Címkék: acélipar állvány logisztika OHRA raktár raktári rendszerek raktározás raktártechnika

Magyarország egyik legnagyobb acél-, könnyűfém-, színesfém- és műanyagtermék-kereskedője az OHRA karos és dőltkaros állványaival korszerűsítette raktárát. Az állványok kiváló stabilitása és teherbírása révén a vállalat jelentősen bővíteni tudta raktárának kapacitását. A megfelelő és biztonságos tárolás érezhetően csökkentik a vevőktől érkező reklamációk számát.

A vállalat budapesti vékonylemez-raktárában eddig használt karos állvány már nem felelt meg a követelményeknek: a 3 tonnás lemezkötegek rakodása során az áru vagy a targonca gyakran ütközött az állványkarokkal. Emiatt több kar elgörbült vagy eltörött, és a vevők rendszeresen reklamáltak a sérült áruk miatt.

A megrendelő ezért az OHRA karos állványaira cserélte korábbi állványait a négyfolyosós raktár bővítésére: az új karok függesztett kivitelűek, és ezért el tudnak mozdulni, ha ütés éri őket. A beakasztható karok megelőzik az áruk és az állvány sérülését, és minimálisra csökkentik az állványrendszer karbantartásigényét. A perforálatlan, melegen hengerelt acélprofilokból készült OHRA állványok a karcsú szerkezet mellett is nagy teherbírással rendelkeznek. A megbízó 6 méter magas állványai tíz tárolási szintre oszlanak. Az 1 500 mm hosszú karok egyenként 1 400 kg terhet bírnak. A tartólábakra erősített vezetősínek lehetővé teszik keskenyfolyosós targoncák alkalmazását, ami jelentősen növeli a raktár alapterületének kihasználhatóságát és kapacitását.

A telephely egy másik csarnokában az OHRA egy hétsoros dőltkaros állványt is telepített, ahol daruval tárolnak be cső-, profil- és rúdanyagokat. Ennél az állványtípusnál a karok 20°-os szögben lejtenek az oszlop felé. A szálanyagok így maguktól a helyükre csúsznak a kijelölt polcon, ami jelentősen megkönnyíti a daruzásukat. A karok a dőltkaros állványban is beakasztott kivitelűek. A megrendelő új állványai 2,5 m magasak, és hét szinten legfeljebb 6 000 mm hosszú áruk tárolására jelentenek megoldást. Az 500 mm hosszú karok mindegyike 800 kilogrammal terhelhető.

www.ohra.hu


A megrendelőről

A megrendelő a magyarországi acél-, könnyűfém-, színesfém- és műanyagtermék-kereskedelem vezető szereplője. A cég emellett szolgáltatások széles választékát kínálja a szalaghasítástól a méretre vágásig. A vállalat egy német konszern alapanyag kereskedelem ágazatához tartozik, amely több mint 40 országban, 480 telephelyen végzi a nyersanyagok és szerelési anyagok elosztását, logisztikáját és szervizelését, valamint a berendezések és a létesítmények acélszerkezeteivel kapcsolatos szolgáltatásokat. A sok lábon álló ipari konszern hagyományosan a szerelési anyagokra és újabban ipari termékekre és szolgáltatásokra is szakosodott. 80 országban több mint 156 000 alkalmazottat foglalkoztat.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek