Lenyűgöző helykihasználás

Kompakt, sokoldalú orsós- és fogasszíjas tengelyek és mini szánok a Festo-tól

2018. március 09., péntek, 06:00

Címkék: anyagmozgatás Festo hajtás hajtásrendszer hajtástechnika handling Pick & Place

A Festo ELGC orsós- és fogasszíjas tengelyek, valamint az EGSC mini szánok hatékonyan használják ki a teret, ami kiemelkedő fontosságú a szerelési, tesztelési és vizsgálati rendszerekben, a kis méretű munkadarabok mozgatásánál, az elektronikai iparban, valamint a szerelőpados alkalmazásokban. Kompakt méretüknek köszönhetően ideális elemei a handlingrendszereknek az egyszerű Pick&Place megoldásoktól a háromdimenziós manipulátorokig.

A költséghatékony elektromos tengelyek ideális beépítési méret/munkaterület arányt biztosítanak. Egyszerű rendszert, moduláris összeszerelést, valamint legtöbbször adapterektől mentes csatlakozási lehetőséget nyújtanak.

Ideális szerelési/munkaterület arány: az ELGC-BS orsóstengely és az EMME-AS szervomotor kombinációja (Forrás: Festo AG & Co. KG)

Magas szintű technológia

Az ELGC orsós- és fogasszíjas tengelyek a belső, védett recirkulációs golyóscsapágy megvezetéssel különösen alkalmasak az XY irányú mozgásokhoz, valamint a függőleges (Z) irányú mozgásokhoz. A rugalmas EGSC mini szán az orsó könnyed, precíz futásával tűnik ki; így ideális megoldás a függőleges irányú mozgásokhoz, illetve az egytengelyes, vezetett mozgásokhoz bármely szerelési helyzetben.

Kompakt megoldás: az EGSC mini szán és az EMME-AS szervomotor kombinációja (Forrás: Festo AG & Co. KG)

Mindegyik hajtás értékes műszaki tulajdonságokkal rendelkezik: letisztult megjelenéssel és tömegoptimalizált kialakítással büszkélkedhetnek. Az illeszkedő felületek és adapterkészletek optimalizált kialakításának köszönhetően a megfelelő motorok rugalmasan szerelhetők változatos pozíciókban.

Lenyűgöző helykihasználás: Az ELGC és az EGSC kombinációja egy handlingrendszerben, az „egy mérettel lefelé” elv alapján, kiegészítő adapter nélkül (Forrás: Festo AG & Co. KG)

Skálázható moduláris rendszer

A Festo új hajtásrendszerei egyszerűen kombinálhatók lineáris és háromdimenziós handlingrendszerekkel, Pick&Place megoldásokkal, illetve 3D gémes rendszerekkel is. Az „egy mérettel lefelé” elvre alapuló, egyedülálló szerelési rendszernek köszönhetően a kisebb szerkezeti tengely kiegészítő adapterlemez nélkül, az univerzális rögzítőprofilok alkalmazásával közvetlenül kombinálható a nagyobb bázistengellyel. Ez kiemelkedően kompakt handlingrendszert eredményez, ahol a szereléshez a felhasználóknak nem kell semmilyen speciális szakértelemmel vagy eszközzel rendelkezniük.

www.festo.hu/elgc

www.festo.hu/egsc

www.festo.hu/ea

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek