Kiszervezett egészségügyi és gyógyszeripari logisztika

Húsz százalékkal növelte exportját a UPS csomagküldő szolgálat Magyarországról

2013. március 01., péntek, 06:56

Címkék: CEP csomagküldés egészségügy gyógyszeripar logisztika raktár Roermond szolgáltatás TNT UPS

Mintegy húsz százalékkal növelte exportját az amerikai UPS csomagküldő szolgálat Magyarországról 2012-ben az előző évhez képest, ez jelentősen meghaladja az európai régió csaknem 5 százalékos fejlődését - mondta március 1-jén Carsten Helssen, a UPS európai régiójának PR igazgatója.

Az igazgató elmondta, a cég 2012-ben növelni tudta bevételeit, ennek mértéke az előző évben világszinten 54,1 milliárd dollár volt, és 807 millió dolláros nyereséggel zárták az évet. Mivel az unió januárban megtiltotta a versenytárs TNT felvásárlását, a UPS most kisebb társaságok akvizíciójával, valamint az egészségügyi termékek szállítmányozásával növelné piaci részesedését.

 

A UPS Egészségügyi Központjának csomagoló részlege a hollandiai Roermondban. A 22 ezer m2 logisztikai központban az egészségügyi szolgáltatók, gyártók, kórházak számára végeznek tárolási, osztályozási, csomagolási, kézbesítési szolgáltatást. A 2009-ben átadott európai központban a hőmérséklet érzékeny termékek megfelelő kezelését az ellátási lánc teljes hosszában képesek biztosítani.

 

Daniel Gagnon, a UPS egészségügyi logisztikai üzletágának vezetője azt mondta, világszinten olyan trend alakult ki, amely szerint a gyártók csak a gyártásra összpontosítanak, a logisztikai feladatokat pedig kiszervezik. Ez a nagy gyógyszergyártókra is érvényes. Hozzátette: a UPS-nek ki kell használnia ezt a helyzetet: a futárcég olyan komplex szolgáltatásokat tud ajánlani, amelyek a rendelés felvételétől kezdve a raktározáson át a kiszállításig minden folyamatot kezelni tudnak. A feladat ellátásában jelentős szerepe van a Roermondban lévő 22 ezer négyzetméteres központnak, ahol az ellenőrzéshez kötött és a speciális tárolási környezetet kívánó egészségügyi termékeket is képesek tárolni.

 

(MTI, fotó: Beliczay László)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek